Om  
Michael Bojesen

Tidligere korleder mister alle danske tillidshverv efter anklager

Den tidligere leder af Danmarks Radios pigekor Michael Bojesen har set sig nødsaget til at frasige sig de sidste tillidshverv i dansk kulturliv. Han er dog fortsat chef for Malmø Opera på den anden side af Øresund.

Redaktionen

Michael Bojesen, der er tidligere korleder i DR Pigekoret, trækker sig fra bestyrelsen på kunstmuseet Arken. Det skriver han i en mail til Ritzau i følge blandt andre Berlingske.

Michael Bojesen har det seneste år været i skudlinjen flere gange. Det er sket i forbindelse med afdækning af forholdene i blandt andet pigekoret. Her fortalte tidligere kormedlemmer om uønsket seksuel opmærksomhed og et seksualiseret miljø.

"Den megen negative omtale om min person i medierne i snart et år har haft store konsekvenser for min familie og mine børn. Jeg har derfor i dag bedt kulturministeren om at løse mig fra min bestyrelsespost i det danske institut i Rom, ligesom jeg har meddelt Arkens bestyrelse, at jeg trækker mig fra min post," siger han og føjer til:

"Dermed har jeg ingen tillidsposter tilbage i dansk kulturliv, og jeg vil koncentrere kræfterne om min familie og mit arbejde i Sverige."

Bojesen er således fortsat chef for Malmø Opera i Sverige, hvis formand Per-Martin Svensson bekræfter, at man stadig har fuld tillid til ham.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Michael Bojesen

Dirigent (Det Kongelige Danske Musikkonservatorium)

0:000:00