Fire fonde retter kritik af Danmarks arbejde med verdensmålene: “Hvis resten af verden gjorde som os, ville det gå fuldstændig galt”

I Danmark kan vi godt lide at tænke, at vi går forrest i arbejdet med verdensmålene, men realiteten er en anden. Sådan lød det fra fire fonde i en debat under Verdensmålsugen, hvor de samtidig påpegede, at målene skal blive til konkrete handlinger.

Der er brug for at forvandle verdensmålene til konkret handling i Danmark, lød budskabet fra Realdania, Tuborgfondet, Industriens fond og Askovfonden under en debat i Verdensmålsugen.
Der er brug for at forvandle verdensmålene til konkret handling i Danmark, lød budskabet fra Realdania, Tuborgfondet, Industriens fond og Askovfonden under en debat i Verdensmålsugen.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Marie Møller Munksgaard

Når man taler om verdensmålene i Danmark, bliver det sjældent omtalt som “dine” eller “mine” verdensmål.

I stedet holder vi det ud i strakt arm og kalder det “FN’s verdensmål”. Og det vidner om, at vi endnu ikke helt har fået målene ordentligt ind under huden i Danmark.

Sådan lød budskabet fra fire fonde, der tirsdag eftermiddag var mødt op på Christiansborg for at diskutere dilemmaer og succeser i fondenes arbejde med verdensmålene.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00