Om  
Nagieb Khaja
Thomas Foght

Fire journalister fra Ekstra Bladet vinder Cavlingprisen 2021

Fire journalister fra Ekstra Bladet vandt fredag eftermiddag Cavlingprisen 2021 for deres artikelserie “Mettes Uønskede Børn”.

Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Thor Stefansson Hiis

Cavlingprisen går dette år til fire journalister fra Ekstra Bladet for deres vedvarende dækning af sikkerhedsvurderinger om børn i fangelejre. 

De fire journalister fra Ekstra Bladet, Magnus Mio, Thomas Foght, Jeppe Findalen og Nagieb Khaja, vandt prisen for artikelserien “Mettes Uønskede Børn”, der handlede om regeringens dobbeltspil i sagen om de danske børn i Syrien.

De fik overrakt prisen i redaktionslokalerne på Ekstra Bladet, da dette års prisoverrækkelse foregik online.

De øvrige nominerede dette år:

  • Jonatan Placing nomineres for dokumentarserien ”De kødædende bakterier”, vist på DR. Serien opruller tre sygdomsforløb, der både samlet og hver for sig viser konsekvenserne af sundhedsvæsenets svigt, når det kommer til alvoren af de kødædende bakterier.
  • Journalist Jacob Friberg, B.T., nomineres til Cavlingprisen 2021 for sin afdækning af, hvordan regeringstoppen og ledende embedsmænd agerede i forbindelse med ordren om, at alle mink i Danmark skulle aflives i det sene efterår 2020.
  • Morten Halskov, Susanne Junker og Anders Palm Olesen, Fagbladet 3F, er nomineret til Cavlingprisen 2021 for deres artikelserie “Bondefanget i Danmark”. I artikelserien dokumenterer de omfattende udnyttelse af udenlandske arbejdere i det danske landbrug.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Nagieb Khaja

Journalist, dokumentarinstruktør, forfatter
BA i Journalistik (SDU 2003)

Thomas Foght

Undersøgende journalist, Ekstra Bladet

0:000:00