Fire ud af ti kunstnere har søgt corona-kompensation

En "flot andel" af landets kunstnere har søgt økonomisk støtte under coronakrisen, og det viser, at regeringens hjælpepakker til kulturen endte med at kunne det, de skulle. Det mener Sara Indrio, der er forperson for Dansk Artist Forbund og medlem af Kulturens Genstartsteam.

Regeringen nedsatte i december 2002 Kulturens Genstartsteam. de har til formål at understøtte kultur- og idrætsliv i en tid med restriktioner. Som en del af det arbejde har genstartsteamet ønsket at undersøge pandemiens betydninger kultur- og kunsterhverv.  
Regeringen nedsatte i december 2002 Kulturens Genstartsteam. de har til formål at understøtte kultur- og idrætsliv i en tid med restriktioner. Som en del af det arbejde har genstartsteamet ønsket at undersøge pandemiens betydninger kultur- og kunsterhverv.  Foto: Torben Christensen/Ritzau Scanpix
Christina Houlind

41 procent af landets kunstnere har søgt corona-kompensation.  

Det viser en undersøgelse, der er lavet af Dansk Kunstnerråd i samarbejde med Danmarks Statistik og Rambøll Management Consulting.  

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er finansieret af Kulturens Genstartsteam og foretaget af Dansk Kunstnerråd i samarbejde med Danmarks Statistik og Rambøll Management Consulting, der udarbejdede henholdsvis en register- og spørgeskemaundersøgelse. Undersøgelsen dækker perioden marts 2020 til september 2021.

Kulturens Genstartsteam blev nedsat af regeringen i december 2020. Genstartsteamet har til formål at understøtte kultur- og idrætsliv i en tid med restriktioner. Som en del af det arbejde har de ønsket at undersøge pandemiens betydninger kultur- og kunsterhverv. 

I alt har 2506 kunstnere deltaget i undersøgelsen.  

Undersøgelsen er den ene halvdel af to, hvoraf den anden blev gennemført at Applaus som undersøger Publikumsadfærd 

Se hele undersøgelsen her.  

0:000:00