Ny Carlsbergfondet giver 20 millioner til kunstvidenskaben

BEVILLING: Ny Carlsbergfondets Forskningsinitiativ skal styrke den kunstvidenskabelige forskning i landet og skabe øget samarbejde mellem museer og universiteter. 13 forskningsprojekter har modtaget bevillinger fra initiativet. 

13 forskningsprojekter har modtaget bevillinger til museumsbaseret kunstvidenskabelig forskning fra Ny Carlsbergfondet. 
13 forskningsprojekter har modtaget bevillinger til museumsbaseret kunstvidenskabelig forskning fra Ny Carlsbergfondet. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Claudia Steenhard

Ny Carlsbergfondet har uddelt sammenlagt 20,3 millioner kroner til 13 kunstvidenskabelige forskningsprojekter. De fordeler sig på ph.d.- og postdoc-stipendier samt individuel projektstøtte. Det skriver fondet i en pressemeddelelse

"I en tid, hvor den humanistiske forskning har været genstand for svære besparelser, er vi meget glade for at kunne støtte realiseringen af en række originale og relevante forskningsprojekter," siger forkvinde i Ny Carlsbergfondet Christine Buhl Andersen og fortsætter:

"Projekterne rummer stor nytænkning, blandet andet med en tendens til flere tværdisciplinære samarbejder, der involverer stadig flere fagligheder. Det tror vi på vil medvirke til at styrke niveauet i den kunstvidenskabelige forskning."

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00