Bredt flertal klar med ny filmaftale: Få overblikket her

Regeringen har indgået en bred aftale om den danske filmbranches fremtid. Aftalen øger den regionale filmstøtte, og så bliver DR og TV 2 forpligtet på at engagere sig mere i dansk film. Altinget giver dig et overblik over den nye filmaftale. 

Den nye filmaftale indeholder også store ambitioner for, at danske film skal repræsenteres på de største internationale filmfestivaler. På billedet ses holdet bag filmen "Bastarden" på filmfestivalen i Venedig. 
Den nye filmaftale indeholder også store ambitioner for, at danske film skal repræsenteres på de største internationale filmfestivaler. På billedet ses holdet bag filmen "Bastarden" på filmfestivalen i Venedig. Foto: Guglielmo Mangiapane/Reuters/Ritzau Scanpix
Sebastian Vidkjær Stone

En økonomisk løft er på vej til den danske filmbranche. 

Det står klart, efter at regeringen har indgået en bred politisk aftale om fremtiden for landets filmbranche. Aftalen er blevet indgået sammen med SF, Konservative, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Radikale.  

Aftalen kommer til at gælde i fire år fra 2024 frem til 2027. Området vil hvert år få tilført 662 millioner kroner. Heraf bliver 378 millioner kroner direkte filmstøtte, som Det Danske Filminstitut administrerer. 

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00