Haarder afviser åben scene i København

AFVISNING: Kulturministeren og partierne bag teateraftalen har afvist forslag om en mobil, åben scene i København, fordi det vil medføre, at for stor en del af pengene vil komme til at gå til administration.

Der kommer ingen åben og mobil scene til teaterprojekter uden scene og gæstespil fra udlandet.
Der kommer ingen åben og mobil scene til teaterprojekter uden scene og gæstespil fra udlandet.Foto: Colourbox.dk
Erik Bjørn Møller

Det er en problematik, der kun er blevet mere aktuel i kraft af beslutningen om at omfordele midlerne til de små storbyteatre fra hovedstaden til provinsen. 

Gitta Malling
Formand for Teatrenes Interesseorganisation (TIO)

For mange administrationsomkostninger er begrundelsen for, at kulturminister Bertel Haarder (V) og partierne bag teateraftalen fra 2011 har afvist et forslag om at etablere en mobil og åben scene for sceneløse teaterprojekter og gæstespil i København.

Ministeren og de øvrige partier vil nemlig ikke bruge kulturkroner til at støtte etableringen af et sekretatiat, men derimod konkret støtte til scenekunst, skriver teatrenes nyhedsportal, Proscenium.dk.

Forslaget om en mobil og åben scene var udarbejdet af Teatrenes Interesseorganisation, TIO, organisationerne Scenekunstnere uden scene og Uafhængige Scenekunstnere, der på opfordring fra netop kulturministeren brugte efteråret på at udarbejde forslaget.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00