Haarder afviser DF-forslag om privatisering af digitale udlån

KULTUR: DF's kulturordfører Alex Ahrendtsen truer med forslag om salg af eReolen. Kulturministeren vil ikke gøre op med den danske tradition for gratis udlån, heller ikke e-bøger. Han ser helst, at parterne selv finder en løsning.

Julie Lundbek

Altinget kunne for nogle uger siden fortælle, at Dansk Folkepartis kulturordfører, Alex Ahrendtsen, truer med et politisk indgreb, der skal tvinge bibliotekerne til at sælge eReolen i stedet for at drive en gratis, skatteyderbetalt bogtjeneste, der udkonkurrerer de private aktører på markedet.

Læs mere her: Politisk strid om bibliotekers digitale udlån

Forslaget har fået kulturordfører Mogens Jensen (S) op af stolen med beskyldninger om, at forslaget ville ødelægge ”den danske bibliotekstradition."

I samme anledning havde Mogens Jensen (S) stillet kulturminister Bertel Haarder (V) spørgsmål i Folketingssalen om ministerens holdning til den udmelding. 

Ministeren afviste forslaget:

"Den danske tradition er, at danskerne skal have mulighed for at finde og have adgang til et bredt udsnit af bøger og andet materiale. Sådan er det i dag og sådan skal det blive ved med at være"

Haarder: Jeg sætter mig kun for bordenden, hvis jeg bliver bedt om det
Mogens Jensen (S) opfordrede ministeren til at sætte sig for bordenden og mægle mellem de stridende parter. Ministeren påpegede indledningsvis i sessionen, at han i udgangspunktet helst ser at parterne frivilligt finder en løsning.

Dertil fastslog han også, at et forhandlingsscenarie med ham for bordenden kun vil blive aktuelt, hvis parterne udtrykkeligt beder om det.

Forhandlinger om biblioteksafgift
Ministeren oplyste desuden under spørgetimen, at han vil indkalde til forhandlinger om biblioteksafgiften på baggrund af den rapport, som biblioteksafgiftsudvalget lavede sidste år.

Se et uddrag fra sessionen i spørgetimen, hvor ministeren kommer mere rundt om emnet. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00