Haarder om udflytning: Kan blive for dyrt

UDFLYTNING: Bertel Haarder åbnede på et samråd op for, at prisen på udflytning af Statens Værksteder for Kunst kan stoppe flytningsprocessen.

Mads Gluud Jørgensen

På et samråd i Kulturudvalget torsdag blev der åbnet op for, at den planlagte udflytning af Statens værksteder for Kunst, hvis det skulle vise sig at blive for dyrt, kunne blive afblæst. Kulturminister, Bertel Haarder (V), var kaldt i samråd vedrørende økonomien bag en eventuel flytning af værkstederne. Han understregede, at det skulle være fornuftigt og give mening.

"Der skal være sund fornuft i det. Hvis det viser sig at være for dyrt, og hvis det viser, at udgiften ikke modsvares, jamen, så kan det være, det bliver for dyrt at flytte Statens Værksteder som planlagt, og så vil det selvfølgelig ikke finde sted," sagde kulturministeren. Han uddybede dog, at det ikke var tilfældet endnu, da analysen stadig ikke er færdig:

"Jeg vil holde fast i, at vi er midt i analysen, og vi mangler nogle elementer i regnestykket. Vi mangler oplysninger om indtægterne ved en anden brug af Gammel Dok," sagde Bertel Haarder.

Gammel Dok, som ligger på Christianshavn, er de nuværende lokaler for Statens Værksteder for Kunst.

Et af spørgsmålene, som vil blive besvaret i den senere analyse, er så, om en senere udlejning af de nuværende lokaler vil kunne opveje udgiften ved udflytningen.

Den endelige rapport ventes at komme til februar.

Så sent som 16. december var Erhvers- og vækstminister, Troels Lund Poulsen, i samråd om et lignende spørgsmål. Det kan ses her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bertel Haarder

Fhv. MF og minister (V)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1970)

Mogens Jensen

MF (S), næstformand for Socialdemokratiet, fhv. minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde
Fagbevægelsens lederuddannelse (LO-Skolen 1999)

0:000:00