Haarder skærper indsatsen mod doping

ANTIDOPING: En bevilling på 1,2 millioner kroner fra kulturminister Bertel Haarder (V) til Anti Doping Danmark skal styrke forebyggelsen på ungdomsuddannelserne og indsatsen i landets motionscentre.

Indsatsen mod doping skal styrkes i landets motions- og fitnesscentre.
Indsatsen mod doping skal styrkes i landets motions- og fitnesscentre.
Erik Bjørn Møller

Med et skud doping i armen som ung, risikerer man at skyde sig selv i foden som ældre.

Bertel Haarder (V)
Kulturminister

"Med et skud doping i armen som ung risikerer man at skyde sig selv i foden som ældre," lyder det fra kulturminister Bertel Haarder som akkompagnement til en ny bevilling på 1,2 millioner kroner til kampen mod doping i Anti Doping Danmark.

Kulturministeren bevilger nemlig 550.000 kroner til Anti Doping Danmark for at styrke den målrettede antidopingindsats med oplysning og forebyggelse på ungdomsuddannelserne. Desuden støttes Anti Doping Danmarks indsats i motions- og fitnesscentre med 670.000 kr.

Netop fordi "man risikerer at skyde sig selv i foden som ældre" er det vigtigt, at der sættes tidligt ind med forebyggelse og oplysning, understreger kulturministeren i en pressemeddelelse fra Kulturministeriet.

Tilfreds minister
"Med pengene får Anti Doping Danmark endnu bedre forudsætninger for at få fat de unge, præcis hvor de er. Samtidig styrker vi selve indsatsen i centrene ved at effektivisere og professionalisere Anti Doping Danmarks arbejde yderligere. Det er jeg meget tilfreds med," siger Bertel Haarder.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00