Haarder: Vi skal passe på, vi ikke bliver som svenskerne

MEDIEAFTALE: Bertel Haarder (V) afviser at opstille kriterier i en medieaftale, der skal stoppe for stigmatisering af bestemte grupper. Man kan ikke stoppe sådan noget med regler, siger ministeren.

Henrik Axel Lynge Buchter

"Man har en tendens til i samfundet at nedgøre ‘de andre’, og det skal vi allesammen være på vagt over for. Jyderi er lige så dumt som københavneri, men vi kan ikke gøre noget ved det med regler."

Sådan sagde kulturminister Bertel Haarder ved dagens spørgetid. Her blev han spurgt af Socialdemokraternes Kasper Roug om, hvorvidt ministeren ville indstille et kriterie i den næste medieaftale, hvor der står, at man ikke kan få tildelt midler fra Public Service-puljen, hvis pengene bruges til produktioner, der stigmatiserer områder.

Helt konkret henviste socialdemokraten til et program fra TV 2 kaldet ‘På Røven i Nakskov’, som ifølge spørgeren bidrog til stigmatisering af området.

Dette var Bertel Haarder enig i, men han afviste at opstille regler for området.

"Spørgsmålet er, om jeg som kulturminister skal være skolemester for Danmarks Radio og filminstituttet. Det vil jeg helst ikke," sagde ministeren og tilføjede senere.

"Vi skal passe på, vi ikke bliver som svenskerne, som pludselig laver om på Pippi Langstrømpe ud af sådan noget politisk korrekthed, hvor vi ikke må støde nogen som helst. Så kommer de til at gøre livet fattigere," lød det fra Bertel Haarder, der dog flere gange understregede, at han mente, at titlen på programmet var både dum, stigmatiserende og usmagelig.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00