Debat

Handicapformand: Mindre DR betyder mindre indhold for handicappede

DEBAT: DR er lige nu ene om ansvaret for at levere indhold til syns- og hørehæmmede, men i takt med en overdragelse af public service-midler til private aktører bør der stilles krav om tilgængelighed, mener Thorkild Olesen.

GDPRDeleted
Vis mereIcon / Direction / Dropdown
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Thorkild Olesen
Formand for Danske Handicaporganisationer (DH)

Det er ikke populært at rose DR, men jeg vil gerne gå imod strømmen:

DR gør i dag et flot stykke arbejde med at lave medieindhold til mennesker med handicap. Har man nedsat syn eller dårlig hørelse, løber man ellers tit ind i problemer. Men med synstolkning og undertekster er det muligt at se programmer som Arvingerne, Debatten eller TV-Avisen.

Derfor bekymrer det mig, når regeringens medieudspil vil skære DR kraftigt, for med mindre DR-indhold vil der være mindre indhold for mennesker med handicap.

Fakta
Deltag i debatten!
Send en mail til debat@altinget.dk

Mennesker med handicap vil følge og kunne bruge medierne. Ellers kan vi ikke leve et selvstændigt liv.

Vi skal have undertekster, synstolkning og tegnsprogstolkning, så medierne bliver for alle.

Medier skal være for os alle, når de betales af os alle.

Thorkild Olesen, Danske Handicaporganisationer

Derfor er det også ærgerligt, at medieudspillet slet ikke nævner handicap med ét ord. Men det er der virkelig brug for. Når der er store forandringer af mediebilledet, skal vi tænke tilgængelighed og adgang for alle med.

Vi foreslår, at alle, der får statsstøtte, også skal levere tilgængeligt medieindhold. Ansvaret må simpelthen spredes ud, hvis DR bliver mindre. Medier skal være for os alle, når de betales af os alle.

Husk også, at når vi sikrer tilgængelighed til alle medier, kommer det også det stigende grupper ældre til gavn. I dag er der for eksempel omkring 800.000 hørehæmmede. Et tal, der stiger i takt med den voksende gruppe ældre.

Omtalte personer

Thorkild Olesen

Formand, Danske Handicaporganisationer, næstformand, Det Centrale Handicapråd
cand.mag. i historie og religionsvidenskab (Aarhus Uni. 2005)

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion