Her er hovedpunkterne på kulturområdet i SVM-regeringens udspil til finanslov

Regeringens bud på en ny finanslov indeholder en økonomisk redningskrans til en stribe kulturinstitutioner samt lokale ugeaviser, som i store dele af landet er hårdt pressede. 

"Vi vil med en pulje holde hånden under ugeaviserne, der spiller en vigtig rolle for lokaldemokratiet, men som kæmper hårdt for at få det til at løbe rundt," lyder det fra kulturministeren. 
"Vi vil med en pulje holde hånden under ugeaviserne, der spiller en vigtig rolle for lokaldemokratiet, men som kæmper hårdt for at få det til at løbe rundt," lyder det fra kulturministeren. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Der er afsat knap 184 millioner kroner over de næste fire år til en række kulturinstitutioner på regeringens forslag til en ny finanslov.

Flere af institutionerne – herunder Karen Blixen-museet Rungstedlund – reddes dermed på stregen, fordi deres bevillinger stod til at udløbe.

Derudover vil regeringen og kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) i 2023 oprette en pulje på 43,1 millioner kroner til landets ugeaviser, som i store dele af landet er hårdt økonomisk pressede.

0:000:00