Hesseldahl-opråb skaber debat på Borgen

SAMFUND: Teatrene skal levere verdensklassekunst og overlade integrationsprojekter og sociale aktiviteter til andre, mener Det Kongelige Teaters teaterchef, Morten Hesseldahl. Venstre og Dansk Folkeparti er helt enige, mens de Radikale intet har imod, at teatrene tager eksempelvis integrationsopgaver på sig. Men det vil aldrig blive et krav fra partiets side, understreger kulturordføreren.

På Christiansborg er flere partier enige om, at politikerne ikke skal forlange af kulturinstitutionerne, at de skal lave eksempelvis sociale aktiviteter eller integrationsprojekter. Men de må gerne gøre det, mener de Radikale.
På Christiansborg er flere partier enige om, at politikerne ikke skal forlange af kulturinstitutionerne, at de skal lave eksempelvis sociale aktiviteter eller integrationsprojekter. Men de må gerne gøre det, mener de Radikale.Foto: colourbox.dk
Per Bang Thomsen

Der er masser af teatre, museer og andre kunstinstitutioner, der frivilligt laver eksempelvis integrationsprojekter, og som samtidig laver excellent kunst.

Marlene Borst Hansen (R)
Kulturordfører

Landets teatre skal levere scenekunst af allerhøjeste karakter og så overlade alle integrationsprojekter og sociale aktiveringstilbud til de fagpersoner, der har forstand på det.

Sådan lød den opsigtsvækkende melding tidligere på måneden fra Det Kongelige Teaters teaterchef, Morten Hesseldahl.

I et interview med Altinget : kultur advarede han direkte politikerne mod at spænde teatrene for andre vogne end den kunstneriske.

0:000:00