Engel-Schmidt kalder filmaftale den “største saltvandsindsprøjtning i over 25 år”

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) har onsdag landet en bred filmaftale, som de næste fire år skal sætte de politiske rammer for en branche præget af krisestemning. Et økonomisk løft skal være med til at vende udviklingen, lyder det fra kulturministeren.  

“Vi har en fantastisk filmbranche med dygtige producenter, skuespiller, instruktører og filmfolk. For mig har det været vigtigt at sikre, at dansk film også eksisterer på højt niveau i fremtiden," siger kulturministeren. 
“Vi har en fantastisk filmbranche med dygtige producenter, skuespiller, instruktører og filmfolk. For mig har det været vigtigt at sikre, at dansk film også eksisterer på højt niveau i fremtiden," siger kulturministeren. Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Filmbranchen i Danmark er stærkt presset.  

Men et økonomisk løft i den nye filmaftale skal bidrage til at vende udviklingen og sikre, at der i de kommende år fortsat kan leveres produktioner af højeste kvalitet.  

Sådan lyder det fra kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M), som sammen med et bredt udsnit af Folketingets partier landede en ny filmaftale onsdag.  

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00