Om  
Jan Neiiendam

Jan Neiiendam ny vicedirektør for Producentforeningen

UDNÆVNELSE: Producentforeningen, der organiserer danske film- og tv-producenter, har 15. juni 2015 ansat Jan Neiiendam i en nyoprettet stilling som vicedirektør.

Rasmus Nielsen

Det sker for at styrke foreningen både internt og eksternt, og Jan Neiiendam får særligt ansvar for at videreudvikle foreningens kommercielle aktiviteter.

Producentforeningens direktion og daglige ledelse består således af Klaus Hansen som administrerende direktør og Jan Neiiendam som vicedirektør.

Ledelsen af Producentforeningen fordeler ansvaret mellem sig, således at direktøren har ansvaret for at videreudvikle foreningens politiske profil med henblik på at sikre størst mulig politisk opbakning til rammebetingelser, der kan medvirke til vækst i branchen. Det er også direktøren, der er ansvarlig for politikudvikling i de enkelte medlemsområder – særligt på film- og tv-området.

Vicedirektøren har ansvaret for foreningens kommercielle udvikling og skal sikre, at nuværende og fremtidige projekter og aktiviteter udfylder et behov i branchen. Derudover har vicedirektøren ansvaret for at få etableret de bedst mulige erhvervsmæssige rammebetingelser og værktøjer for udviklingen af brancher i kraftig vækst. Endelig er det vicedirektøren, der skal stå for politikudviklingen på spilområdet samt i reklamefilm, information & corporate-gruppen.

Vicedirektøren bliver daglig leder af foreningens sekretariat.

"Jeg glæder mig meget til at få Jan Neiiendam i ledelsen af foreningen. Jan har en mere kommerciel baggrund end jeg har, og det er klart min forventning, at han kan videreudvikle foreningen og fremtidssikre organisationen både internt og eksternt," siger Klaus Hansen, mangeårig direktør i Producentforeningen.

Jan Neiiendam selv siger i pressemeddelelsen fra foreningen:

"Det markedsmæssige potentiale for dansk audiovisuelt indhold, hvad enten det er tv-programmer, reklamefilm, spille- og dokumentarfilm eller spil, er slet ikke udnyttet fuldt ud, og jeg glæder mig til at skærpe de erhvervsmæssige ambitioner i brancherne og stædigt arbejde for at forbedre rammevilkårene for producenterne."

Jan Neiiendam har arbejdet tæt sammen med Producentforeningen siden 2009, hvor han blev projektdirektør for Computerspilzonen, som Producentforeningen sammen med en række partnere stod bag. Computerspilzonen blev i 2013 videreført i Interactive Denmark, der har et bredere fokus og arbejder mere generelt med digital indholdsproduktion.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jan Neiiendam

Adm. direktør, Vision Denmark, bestyrelsesformand, Nordic Licensing Company, bestyrelsesformand, Copenhagen Film Fund, bestyrelsesmedlem, Viden Djurs
cand.merc. (CBS 1994), BBA (CBS 1991), bestyrelsesuddannelsen, CBS Executive 2021

0:000:00