Om  
Jakob Sheikh

Journalist og forfatter bliver kommunikationschef ved Institut for Menneskerettigheder

Efter tre år med en forfattertilværelse skal Jakob Sheikh være kommunikationschef hos Institut for Menneskerettigheder. 

Jakob Sheikh har blandt andet&nbsp;skrevet bøger om international sikkerhedspolitik og&nbsp;menneskerettigheder.<br><br>
Jakob Sheikh har blandt andet skrevet bøger om international sikkerhedspolitik og menneskerettigheder.

Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix
Mette Grube Condrup

Jakob Sheikh starter 1. november som chef i Institut for Menneskerettigheder, hvor han skal stå i spidsen for instituttets afdeling for kommunikation og engagement.

Det skriver Institut for Menneskerettigheder.

”Jeg kan ikke forestille mig en vigtigere og mere meningsfuld opgave end arbejdet med at sikre og styrke menneskerettighederne i og uden for Danmark. Det er en sag, der ligger mig meget nær," lyder det fra Jakob Sheikh i pressemeddelelsen.

Her står der også, at han vil gøre sit for, at instituttets arbejde bliver dagsordensættende. Og der kan han trække på sine erfaringer fra henholdsvis mediebranchen og Slotsholmen. Jakob Sheikh har nemlig en fortid som journalist og redaktør på Politiken og som særlig rådgiver i Justitsministeriet for Søren Pape Poulsen. De seneste tre år har han dog arbejdet som selvstændig forfatter. 

Jakob Sheikh har skrevet bøger om international sikkerhedspolitik herunder om menneskerettigheder, og han har publiceret forskningsartikler om samme emne.

Desuden har hans arbejde som forfatter og journalist indbragt ham priser herhjemme og i udland. Blandt andet har han modtaget EU's journalistpris, Politikens Høruppris og dokumentarprisen ved Copenhagen Crime.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jakob Sheikh

Kommunikationschef, Institut for Menneskerettigheder, forfatter
journalist (Danmarks Journalisthøjskole 2012)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024