Om  
Jørn Mikkelsen
Christian Jensen

JP-chefredaktør nyt medlem af Pressenævnet

Danske Mediers bestyrelse har udpeget Jyllands-Postens ansvarshavende chefredaktør, Jørn Mikkelsen, til nyt medlem af Pressenævnet og Informations ansvarshavende chefredaktør, Christian Jensen, som hans stedfortræder.

Redaktionen

Pressenævnet har budt velkommen til Jørn Mikkelsen, der til daglig er redaktør på Jyllands-Posten. Jørn Mikkelsen overtager den plads, som blev ledig, da den tidligere redaktør for Århus Stiftstidende stoppede som redaktør, da Midtjyske Medier blev en del af Jysk Fynske Medier og derved ikke længere kan fungere som redaktørrepræsentant i Pressenævnet.

Ligeledes er Christian Jensen fra Dagbladet Information pr. 19. marts indtrådt i Pressenævnet som stedfortræder for Jørn Mikkelsen. Christian Jensen afløser redaktør for avisen.dk, Rasmus Emborg, som afbeskikkes på grund af jobskifte. Christian Jensen er også uddannet journalist og har varetaget flere redaktørroller på blandt andet Berlingske før han blev redaktør på Information.

Jørn Mikkelsen og Christian Jensen sidder begge i Danske Mediers redaktionelle udvalg. Jørn Mikkelsen var indtil dannelsen af Danske Medier formand for Danske Dagblades Forenings redaktionelle udvalg.

Jørn Mikkelsen er uddannet journalist og har været ansvarshavende chefredaktør på Jyllands-Posten siden 2008.

Pressenævnet er et uafhængigt offentligt nævn, der er oprettet ved medieansvarsloven. Nævnet behandler klager over pressen, dvs. radio, tv, dagblade, ugeblade, magasiner og andre massemedier. Højesteretsdommer Hanne Schmidt er formand.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jørn Mikkelsen

Sikkerhedspolitisk korrespondent, fhv. ansv. chefredaktør, Jyllands-Posten
cand.phil. i historie (Aarhus Uni. 1979), journalist (DJH 1983)

Christian Jensen

Ansv. chefredaktør, Politiken
journalist (DJH 1999)

0:000:00