KL advarer mod at ”stirre sig blind” på besøgstal som parameter for museumsstøtte

Det kan det få konsekvenser for særligt museer uden for de større byer, hvis museumsreformen ender med et for snævert fokus på belønning af høje besøgstal, mener udvalgsformand hos KL. Museerne har vidt forskellige muligheder for at tiltrække flere gæster, lyder det. 

ARKIVFOTO: "Ikke alle steder i landet tiltrækker en masse turister, og ikke alle museer har et stort lokalt kundegrundlag. Men derfor kan de alligevel sagtens have meget stor lokal værdi." 
ARKIVFOTO: "Ikke alle steder i landet tiltrækker en masse turister, og ikke alle museer har et stort lokalt kundegrundlag. Men derfor kan de alligevel sagtens have meget stor lokal værdi." Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Anbefalingerne til en ny museumsreform lægger op til et for smalt fokus på at belønne høje besøgstal, mener Johan Brødsgaard, der er formand for KL's kulturudvalg. 

Bliver antal gæster i sig selv et for styrende parameter for fordelingen af statens museumsstøtte, risikerer museer uden for de større byer fremover at stå i en mere udsat position, lyder det.  

"Det er vigtigt, at man ikke stirrer sig blind på særligt museernes besøgstal uden at forholde sig til, at museerne har vidt forskellige geografiske vilkår," siger Johan Brødsgaard og tilføjer: 

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00