Om  
Klaus Bondam
Rasmus Prehn

Klaus Bondam kårer årets cykelskole

Cyklistforbundets jury har kåret Ejerslykkeskolen i Odense som Årets Cykelskole. 

Jenny Emilie Bendix Becker

Ejerslykkeskolen i Odense får Cyklistforbundets pris Årets Cykelskole 2018. Det skriver forbundet i en pressemeddelelse. 

Juryen begrunder valget med skolens strukturerede og målrettede arbejde med at få flere børn til at cykle, blandt andet ved at tilbyde cykelskole som valgfag samt sommercykelskole den første uge af skolernes sommerferie. Skolen har derudover renoveret og udvidet skolens cykelparkering og lavet cykelværksted, der også udlåner cykler, hjelme og en ladcykel.

"Det er meget inspirerende at se Ejerslykkeskolen arbejde så iderigt med at fremme cykling blandt skolens elever. Det gør en forskel, når skoler gør cyklen til en naturlig del af et aktivt børneliv. Børn cykler, når de voksne skaber mulighederne," siger direktør i Cyklistforbundet Klaus Bondam og uddyber "At kunne cykle giver børn frihed, oplevelser og selvtillid. Daglig cykelmotion giver også sunde børn, der lærer bedre i skolen. Vi håber, at vi med prisen kan inspirere andre skoler, forældre og lokalsamfund til at sætte cykelglæde, aktive transportvaner og sikre skoleveje på dagsordenen i eget lokalområde." 

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00