København satser på e-sport

GAMING: Københavns Kommune etablerer e-sportscenter, hvor gamere kan spille Counter-Strike side om side med andre sportsgrene. Samtidig opretter F.C. København ny e-sportsorganisation med et hold på verdenseliteniveau.

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix
Lise-Lotte Skjoldan

E-sport er det nye sort. Sportsgrenen er i hastig vækst, og nye foreninger skyder op. Med et egentligt center, der er indrettet til e-sport, bliver det muligt for endnu flere københavnere at dyrke e-sport og gaming.

Carl Christian Ebbesen (DF), Kultur- og fritidsborgmester, Københavns Kommune

Nu bliver det snart muligt for københavnerne at spille computerspil såsom det populære Counter-Strike side om side med andre sportsgrene som squash, volleyball og karate.

Københavns Kommune vil nemlig i løbet af foråret åbne et såkaldt e-sportscenter i det nuværende Grøndal Multicenter, som ligger i Københavns Nordvestkvarter, og hvor det er i forvejen er muligt at dyrke en lang række idrætsgrene.

”E-sport er det nye sort. Sportsgrenen er i hastig vækst, og nye foreninger skyder op. Med et egentligt center, der er indrettet til e-sport, bliver det muligt for endnu flere københavnere at dyrke e-sport og gaming,” siger Københavns kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen (DF), i en pressemeddelelse.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybde med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00