Kritik af kulturborgmester: ”Du passer ikke dit arbejde”

BUDGET 2019: Alternativets kultur- og fritidsborgmester, Niko Grünfeld, begræder, at Københavns Kommune trækker støtten til filmfond, men kritiseres for selv at have forsømt sit ansvar.

"Det er superærgerligt for byens identitet og for de kulturproduktioner og arbejdspladser, som de er garanter for," siger Niko Grünfeld om den droppede støtte til Copenhagen Film Fund. Selv stod han uden for forhandlingerne.
"Det er superærgerligt for byens identitet og for de kulturproduktioner og arbejdspladser, som de er garanter for," siger Niko Grünfeld om den droppede støtte til Copenhagen Film Fund. Selv stod han uden for forhandlingerne.Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix
Peter Pagh-Schlegel

Når borgmesteren, der har valgt at varetage det her område, stikker halen mellem benene, så vil der være nogle ting, der falder på jorden. Det er dybt skuffende, at han ikke passer sit arbejde som kulturborgmester

Carl Christian Ebbesen (DF)
Forhenværende kultur- og fritidsborgmester, København

Fredag 7. september indgik Københavns Kommune en budgetaftale for 2019, hvor man valgte at trække støtten til en række erhvervsfremmende foretagender i den kreative sektor.

Dermed kan Copenhagen Fashion Week, Interactive Denmark og Copenhagen Film Fund ikke længere se frem til finansiering fra kommunen.

Copenhagen Film Fund, der siden 2014 har tiltrukket udenlandske filmproduktioner til Danmark, har indtil nu fået i omegnen af ni millioner kroner om året.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00