Kulturfolk har ikke råd til at deltage i årsmøde

ÅRSMØDE: Små teatre og musikinstitutioner har ikke råd til at deltage, når Kulturstyrelsen indkalder til årsmøde i Nyborg for at drøfte den stigende konkurrence om kulturbrugernes tid og penge.

Gitta Malling frygter, at Kulturstyrelsens årsmøder udvikler sig til en lukket klub for de store kulturinstitutioner på grund af de høje deltagergebyrer.
Gitta Malling frygter, at Kulturstyrelsens årsmøder udvikler sig til en lukket klub for de store kulturinstitutioner på grund af de høje deltagergebyrer.
Erik Bjørn Møller

Vi forstår udmærket, at det her kan være en økonomisk udfordring for nogen, og vi gør vores yderste for at tilbyde deltagelse i årsmødet så billigt som overhovedet muligt.

Anette Østerby
Kontorchef i Kulturstyrelsen
Fakta
Teatre som Cantabile 2 i Vordingborg, Next Door Project i København og Carte Blanche i Viborg er ifølge Gitta Malling blandt de små teatre, der ikke har råd til at tage til årsmøde, og det ærgrer hende, fordi "de burde være oplagte deltagere" - netop fordi de i årevis har beskæftiget sig med publikumsinvolvering, interaktion og tværfaglige produktioner.

Programmet er spændende, og temaet aktuelt, for hvordan skal landets vidt forskellige udbydere af kultur forholde sig til den støt stigende konkurrence om brugernes tid, penge og opmærksomhed, samtidig med at bevidste brugere søger nuancerede oplevelser gennem ”interaktion og sanselig stimulering” – og hvordan forholder man sig i øvrigt til, at andre borgere fuldstændig fravælger kunst og kultur?

Det bliver en del af dagsordenen og diskussionen, når Kulturstyrelsen den 8.-9. oktober indbyder kulturinstitutioner og samarbejdspartnere til årsmøde i Nyborg. Men ikke alle har mulighed for at deltage i den relevante diskussion.

Også for en del af kulturinstitutionerne bliver der tale om et fravalg, og derfor må Kulturstyrelsen indtil videre spejde langt efter tilmeldinger fra nogle af kulturinstitutionerne, der ellers gerne ville deltage.

0:000:00