Kulturlivet skal forberede sig på flere år med færre turister

Selvom coronakrisen på mange måder er bag os, spår turismeorganisationer, at det stadig vil tage nogle år, før rejselysten er tilbage, og turismen er kommet sig. Organisationen Danske Museer følger opmærksomt udviklingen.

Før pandemien udgjorde udenlandske turister 80 procent af gæsterne hos Kongernes Samling, der omfatter Rosenborg Slot, Amalienborgmuseet og Koldinghus. 
Før pandemien udgjorde udenlandske turister 80 procent af gæsterne hos Kongernes Samling, der omfatter Rosenborg Slot, Amalienborgmuseet og Koldinghus. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Christina Houlind

Pandemien har haft store konsekvenser for kulturinstitutionerne.  

Ikke kun fordi restriktionerne i perioder lukkede dem – men også fordi corona lammede turismen og frarøvede dem en stor del af deres besøgende. Det noget, som stadig kan mærkes, og der kan gå lang tid, før de for alvor er tilbage.  

Flere eksperter mener, at turisterne først er tilbage på niveauet for før pandemien i starten af 2024. Det fremgår af en undersøgelse lavet af FN’s turismeorganisation, UNWTO. Det er blandt andet de prognoser, der i midten af marts fik Nationalmuseet til at skære 20 fuldtidsstillinger.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00