Nationalmuseet nedlægger 20 fuldtidsstillinger

Det er blandt andet manglen på turister der betyder, at Nationalmuseet ser sig nødsaget til at nedlægge 20 fuldtidsstillinger. Museets direktør, Rane Willerslev, fortæller, at der endnu ikke er en strategi for, hvilke aktiviteter museet skal skrue ned for.

"Hvis vi ikke reagerer nu, vil antallet af nedlagte stillinger stige med otte om måneden," siger museumsdirektør Rane Willerslev.
"Hvis vi ikke reagerer nu, vil antallet af nedlagte stillinger stige med otte om måneden," siger museumsdirektør Rane Willerslev.Foto: Sofie Mathiassen/BM/Ritzau Scanpix
Christina Houlind

På trods af højere billetpriser, besparelser på driftsomkostninger og lukning af Musikmuseet kan Nationalmuseet ikke længere se nogen vej udenom nedskæringer.

20 fuldtidsstillinger skal nedlægges.  

“Vi er nødt til at tilpasse os den nære fremtid. Halvdelen af vores gæster er turister, og ifølge flere turismeprognoser, er vi først tilbage på en normaltilstand i starten af 2024,” siger museumsdirektør Rane Willerslev til Altinget og henviser til FN's turisme organisation, UNWTO's, turisme barometer fra januar 2022

0:000:00