Kulturminister vil udskyde sluk af tv-signal for 150.000 seere

FJERNSYN: Coronaudbruddet får kulturminister Joy Mogensen (S) til at arbejde på at udskyde en omlægning af tv-signalet, som efter planen skulle ske 1. april, og som risikerer at give sort skærm til op mod 150.000 danske tv-seere.

Om kun to uger skulle alle danske tv-seere overgå til et nyt tv-signal. Kulturminister Joy Mogensen (S) ser nu på, om det kan blive udskudt. Det skriver hun på Twitter.

Ændringen i tv-signalet, der risikerer at give sort skærm til op mod 150.000 danskere, er et resultat af en bred politisk aftale om en ”vækstplan for digitalisering”, der blev indgået i 2015.

Kulturministeriet skød en oplysningskampagne i gang, kort før coronakrisen nåede Danmark, for at oplyse danskerne om signalændringen og sikre, at så mange danskere havde det rette fjernsyn eller modtagerboks inden omlægningen.

Da der særligt er en overvægt af ældre mennesker, der vil blive påvirket af omlægningen, har Ældre Sagen rettet henvendelse til Kulturministeriet og ytret deres bekymring og et ønske om udskydelse.

Og det vil kulturminister Joy Mogensen (S) nu arbejde på, fortæller hun til Berlingske.

”Vi er i en helt ekstraordinær situation, og derfor har jeg bedt ministeriet om at sætte alt ind på at få det hidtidige signal videreført i en periode, måske en måneds tid, så længe situationen er så speciel,” siger hun til Berlingske.

Det er det såkaldte 700 MHz-frekvensbånd, der efter planen skal skifte funktion. Det bliver i dag brugt til antenne-tv, men skal fremover bruges til at forbedres dækningen af bredbånd og mobilt bredbånd.

Forrige artikel EU giver grønt lys for 91 millioner i statsstøtte til corona-ramte events EU giver grønt lys for 91 millioner i statsstøtte til corona-ramte events Næste artikel Joy Mogensen jubler over hjælpepakke, men kulturlivet ånder ikke lettet op  Joy Mogensen jubler over hjælpepakke, men kulturlivet ånder ikke lettet op