Kunstnere og skoleledere efterlyser mere fagligt samarbejde

UNDERVISNING: De kulturelle tiltag i forbindelse med folkeskolereformens ”Åben Skole” reduceres ofte til underholdende indslag, hvis der ikke indgås fagligt samarbejde mellem lærere og kunstnere, lyder det i ny rapport.

Kulturlivet skal samarbejde med folkeskolerne. Det var et af temaerne i folkeskolereformen fra 2014 under overskriften ”Åben Skole”, hvor en række udefrakommende fagfolk, deriblandt kunstnere, musikere og arkitekter, kunne klemmes ind i skoleskemaet og stille sig bag katederet.

Initiativet lider dog fortsat under en række børnesygdomme, hvor de kulturelle indslag har haft en tendens til at blive ”underholdende indslag i en travl skolehverdag”.

Kunstnere skal ikke være ”dagens gæst”
Sådan lyder det i en ny rapport fra Dansk Kunstnerråd, der præsenterer en række anbefalinger til, hvordan ”Den Åbne Skole” bedre kan implementeres.

Login

 • Anmeld

  Minida · Kreativ designer

  Kunst og skolen

  Det vil helt sikkert være en god idé at give skolebørnene en mulighed for at få et anderledes og mere nuanceret indblik i kunstens verden.

  Vi har så heldige at have en passioneret amatør kunstner, der malede malerier og trykte plakater i sin fritid med stor succes. Han inspirerede mig personligt rigtig meget, og var helt sikkert inspirationskilden til, at jeg selv gik den mere kreative vej, og at jeg i dag er i stand til at leve af blandt andet min online forretning, der sælger plakater - https://minida.dk

  Jeg vil helt sikkert anbefale det, da den kreative og kunstnerige verden byder på så mange fascinerende elementer.

  Mvh.

  Minida