LA: Vi bør gentænke public service-kontrakten

KONTRAKT: Der er brug for en grundig debat om public service-kontraktens udformning, når orkester-striden har lagt sig. Det mener Liberal Alliance, som kalder den nuværende situation for “noget rod”. Jelved er klar til debatten.

Foto: Colourbox.com
Per Bang Thomsen

Enten har man en public service-kontrakt, som bliver respekteret og overholdt af begge parter. Eller også bliver vi nødt til at skrotte kontrakten og i stedet fastsætte både økonomi og indhold i medieaftalen.

Mette Bock (LA)
Medieordfører

Striden om UnderholdningsOrkestret har for alvor vist, at der er brug for at gentænke rammerne for den public service-kontrakt, som kulturministeren indgår hvert fjerde år med DR’s ledelse. 

Det mener Liberal Alliances medieordfører, Mette Bock, som vil tage punktet op med kulturminister Marianne Jelved (R), når stormvejret omkring DR’s omstridte orkester på et tidspunkt har lagt sig.

“Enten har man en public service-kontrakt, som bliver respekteret og overholdt af begge parter. Eller også bliver vi nødt til at skrotte kontrakten og i stedet fastsætte både økonomi og indhold i medieaftalen. Den nuværende situation er noget rod, og det bliver vi nødt til at tage stilling til,” siger hun.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024