LA vil eksperimentere med kunststøtten

STØTTE: Drop de administrative krav, og lad i stedet kulturinstitutionerne bruge kunststøtten, som de vil. Det mener Liberal Alliances kulturordfører, Mette Bock, som foreslår, at man laver forsøg med såkaldte "fri-institutioner" rundt om i landet. Socialdemokraterne er skeptiske.
Der skal tages flere chancer med kunststøtten, mener Liberal Alliances kulturordfører, Mette Bock.
Der skal tages flere chancer med kunststøtten, mener Liberal Alliances kulturordfører, Mette Bock.Foto: ft.dk
Per Bang Thomsen

Næsten alle kulturinstitutionerne klager over, at de bliver pålagt alt for mange administrative byrder, og at de ikke har råderummet til at skabe de kulturaktiviteter, de gerne vil. Derfor foreslår jeg, at vi udpeger fem forskellige kulturinstitutioner, som over en treårig periode kan få lov til at prøve nogle forskellige forsøg af, uden de skal redegøre for det.

Mette Bock (LA)
Kulturordfører
Kan man få mere for kunststøttekronerne, hvis man fra politisk side dropper de administrative bindinger, og giver kulturinstitutionerne frihed til selv at bruge pengene som de vil?

"Ja," mener Liberal Alliances kulturordfører, Mette Bock. Hun foreslår nu, at man laver en række forsøg, hvor man over en årrække slipper tøjlerne til en håndfuld udvalgte kulturinstitutioner:

"Næsten alle kulturinstitutionerne klager over, at de bliver pålagt alt for mange administrative byrder, og at de ikke har råderummet til at skabe de kulturaktiviteter, de gerne vil. Derfor foreslår jeg, at vi udpeger fem forskellige kulturinstitutioner, som over en treårig periode kan få lov til at prøve nogle forskellige forsøg af, uden de skal redegøre for det. Så kan vi evaluere det bagefter, og se hvad der er kommet ud af det," siger Mette Bock og understreger, at institutionerne fortsat skal leve op til deres grundlæggende formål.

"Men jeg er overbevist om, at kulturinstitutionerne kan forvalte støttekronerne bedre, hvis de får mere frihed til at gøre det."

0:000:00