Lars Løkke Rasmussen modtager Altingets Ting-Pris

PRIS: Statsministeren får Altingets pris for sin evne til at kommunikere direkte til vælgerne via sociale medier uden at bidrage til polarisering af den politiske debat. 

Foto: /ritzau/Philip Davali
Redaktionen

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) modtager onsdag Ting-Prisen 2017 for sin særlige evne til at kommunikere, så Christiansborg kommer tættere på borgerne.

Han får den især for sin brug af sociale medier, hvor han kommunikerer personligt og troværdigt uden at bidrage til polarisering af den politiske debat.

"Det er svært at være original på sociale medier. Det er svært at være sig selv på sociale medier. Og det er utrolig nemt at begå fejl på sociale medier – især hvis man administrerer en konto, der bliver fulgt af næsten en kvart million danskere. Men Lars Løkke Rasmussen formår at fremstå ægte, og han lykkes med at invitere danskerne ind i en politikers brogede hverdag," siger Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen.

Prisen, der er indstiftet af netavisen Altinget i 2004, bliver overrakt i dag klokken 15 på Altingets redaktion i Ny Kongensgade.

Fakta
Modtagere af Ting-Prisen:
  • 2004: Lene Espersen (K)
  • 2005: Helle Thorning-Schmidt (S)
  • 2006: Villy Søvndal (SF)
  • 2007: Pia Kjærsgaard (DF)
  • 2008: Morten Østergaard (R)
  • 2009: Bertel Haarder (V)
  • 2010: Søren Pind (V)
  • 2011: Johanne Schmidt-Nielsen (EL)
  • 2012: Mette Frederiksen (S)
  • 2013: Henrik Sass Larsen (S)
  • 2014: Pia Kjærsgaard (DF) 
  • 2015: Uffe Elbæk (ALT)
  • 2016: Zenia Stampe (R)
  • 2017: Lars Løkke Rasmussen (V)

Med Ting-Prisen følger en ny bronzeskulptur lavet specielt til prismodtageren af Hans Pauli Olsen.

Pris-komiteen består af seniorrådgiver og partner Mikael Børsting, bureauet Ulveman & Børsting, politisk redaktør for Fyens Stiftstidende Elisabet Svane samt chefredaktør Jakob Nielsen, Altinget. De havde på forhånd nomineret tre politikere:

Mattias Tesfaye, MF (S), er indstillet til Ting-prisen for sin usentimentale måde at kommunikere på. Senest i bogen ‘Velkommen Mustafa’, hvor han har gravet sig igennem Socialdemokratiets udlændingepolitik – et emne, der i årevis har martret partiet, men hvor der i dag er konsensus bag en stram linje. Den står Tesfaye også på, men han evner at stå der uden at råbe højt. Han bruger sig selv og argumentet. Fleuretten fremfor forhammeren.

Margrethe Vestager, EU-kommissær, er indstillet for sin evne til at kommunikere, så hele verden lytter. Hun har som kommissær med ansvar for konkurrencepolitik skabt sig en global talerstol, der demonstrerer, at det faktisk kan gøre en forskel at sidde med ved bordet. Hendes stil er usnobbet uden at være leflende, uanset om hun taler på et folkebibliotek eller på et pressemøde med verdenspressen.

Lars Løkke Rasmussen, statsminister (V), er indstillet for sin brug af sociale medier til at genopbygge tilliden mellem vælgere og politikere. Med sin personlige og troværdige tilstedeværelse på både Facebook og Twitter har Lars Løkke Rasmussen sat nye standarder for politikeres brug af sociale medier. Det er sket med stor forståelse for mediets muligheder, men også med sikker sans for det ansvar, han som offentlig person har for ikke at polarisere debatten.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

Margrethe Vestager

Ledende næstformand, EU-Kommissionen, kommissær for konkurrence, formand for Kommissærgruppen om et 'Europa Klar til den Digitale Tidsalder', fhv. minister, politisk leder & MF (R)
cand.polit. (Københavns Uni. 1993)

Mattias Tesfaye

Børne- og undervisningsminister, MF (S)
murersvend (Skanska og Århus Tekniske Skole 2001)

0:000:00