Anmeldelse af 
Lisbeth Knudsen

Lisbeth Knudsen: Ny antologi giver journalistikken et kritisk eftersyn

ANMELDELSE: Hvordan holder medierne magten til ansvar, og hvad skaber den dagsordensættende journalistik? Det bidrager antologien ”Når medierne sætter dagsordenen” til at belyse. Det åbner for vigtige diskussioner, om end redigeringen af bogen kunne have været strammere og konklusionerne fremstå skarpere.

Ny antologi belyser mediernes dagsordensættende rolle i kraft af de senere års store mediehistorier, som har sat et tydeligt aftryk på samfundsudviklingen (arkivfoto).
Ny antologi belyser mediernes dagsordensættende rolle i kraft af de senere års store mediehistorier, som har sat et tydeligt aftryk på samfundsudviklingen (arkivfoto).Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Lisbeth Knudsen
Når medierne sætter dagsordenen
Antologi, 20 forfattere

Det havde klædt bogen indholdsmæssigt at have et par erfarne graver-journalister med til at give nyttige bidrag til fortællingen om, hvordan medierne typisk vælger de emner og historier, som får de kostbare ressourcer og den tid, der skal til at skabe dagsordensættende graverjournalistik.

Lisbeth Knudsen
Tværgående chefredaktør, Altinget og Mandag Morgen

Når vi i medierne rigtigt skal rose os selv og fremhæve betydningen af seriøs, professionel journalistik, så plejer vi at nævne det, der populært kaldes ”graverjournalistikken”, eller i en lidt længere version den dybdeborende, kulegravende journalistik.

Det er vores fine, professionelle adelsmærke. Det er her, journalistikkens ypperste eksistensberettigelse som samfundets kritiske vagthund træder i karakter. Det er her, regeringer, ministre og stærke samfundsinstitutioner kan blive udfordret på deres gerninger eller undladelser. Ikke mindst i de seneste par år har graverjournalistikken endda fået et internationalt ben i kraft af journalistiske samarbejdsprojekter på tværs af landegrænser og mediehuse, der normalt konkurrerer med hinanden.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00