Om  
Jens Henrik Sandberg

Mindeord: Fhv. museumsdirektør Jens Henrik Sandberg (69)

Fhv. museumsdirektør, mag.art. Jens Henrik Sandberg, Klampenborg, er død, 69 år gammel, og i den anledning skriver Lene Floris, der er tidligere formand for Dansk Kulturhistorisk Museumsforening og Organisationen Danske Museer, Thomas Secher Jensen, der er tidligere formand for Dansk Naturhistorisk Museumsforening samt næstformand i Organisationen Danske Museer, direktør Nils M. Jensen mindeord.

Redaktionen

Kunsthistoriker og senere museumsdirektør på Oluf Høst Museet i Gudhjem Jens Henrik Sandberg (Hække) var medlem af bestyrelsen for Foreningen af Danske Kunstmuseer fra 2002 og formand i perioden 2003-05, og Jens Henrik var en vigtig medspiller, da Organisationen Danske Museer blev stiftet i 2005.

Det forberedende arbejde havde stået på gennem længere tid mellem de tre daværende interesseorganisationer: Dansk Naturhistorisk Museumsforening, Dansk Kulturhistorisk Museumsforening og Foreningen af Danske Kunstmuseer.

Det var tydeligt, at det kunne give mening at samle "tropperne" i den danske museumsverden, så den til enhver tid siddende kulturminister - eller interesserede kulturpolitikere - ikke skulle have besøg af tre formænd, men kun af én.

Museerne ville tale med én stemme og ville skabe en stærk interesseorganisation, der også kunne rumme forskellighederne.

Hækkes fællesskabsorienterede, venlige, vindende væsen og professionelle tilgang til at samarbejde var afgørende for at samle kræfterne.

Det skete bl.a. som optakt til kommunalreformen i 2007 og med stigende krav og forventninger fra både museernes brugere og omverdenen i øvrigt på snart sagt alle områder: museernes forskning, formidling, indsamling, registrering, bevaring og ikke mindst administration, efteruddannelse og myndighedsarbejde.

Hække blev næstformand i Organisationen Danske Museer i 2005-07 og siden formand i 2008-09. Vi husker med glæde arbejdsomme og muntre møder, hvor der også var tid til mange af Hækkes anekdoter og uforglemmelige øjeblikke, som da han viste trommesættet i brug i huset i Gudhjem.

Jens Henrik Sandberg bisættes mandag 17. januar kl. 9.30 fra Rigshospitalets Kapel, Frederik V's Vej 11, København Ø.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jens Henrik Sandberg

Fhv. museumsdirektør, Oluf Høst Museet, formand Danske Kunstmuseer (2003-05), Danske Museer (2008-09)
mag.art. (kunsthistorie, Aarhus Uni. 1985)

0:000:00