Om  
Hanne Andersen
Karin Søjberg Holst
Trine Græse

Mindeord om forhenværende formand for Folketingets Kulturudvalg Hanne Andersen (S), 84 år

Forhenværende folketingsmedlem, formand for Folketingets Kulturudvalg og amtsrådsmedlem Hanne Andersen, Gladsaxe, er død, 84 år. Gladsaxes forhenværende borgmester Karin Søjberg Holst og nuværende socialdemokratisk borgmester Trine Græse skriver mindeord.

Trine GræseKarin Søjberg Holst

Hanne Andersen har gennem mange år haft en stor betydning for Socialdemokratiet i Gladsaxe.

Da hun og hendes mand, den senere borgmester i Gladsaxe Ole Andersen (S), flyttede ind i en lejlighed i Høje Gladsaxe, blev de medlemmer af Buddinge socialdemokratiske vælgerforenings bestyrelse.

I 1980 blev Hanne kredsformand for Socialdemokratiet i Gladsaxe, en post hun besad, indtil hun i 1982 blev indvalgt i Københavns Amtsråd. I 1983 blev Hanne Andersen opstillet som folketingskandidat, og i 1984 blev hun valgt til Folketinget for Gladsaxekredsen. Hanne Andersen sad i Folketinget indtil 2001.

Det er umuligt at sammenfatte så lang en politisk indsats med få ord. Men hvis man skal pege på tre områder, hvor Hanne Andersen for alvor har sat et aftryk, er det for det første kulturområdet. Hun var formand for Folketingets Kulturudvalg i en årrække og spillede en nøglerolle i kulturpolitikken under Poul Nyrups regeringer.

For det andet var Hanne Andersen med til at præge sundhedspolitikken i en klar, socialdemokratisk retning. For eksempel sundhedsloven, hvor der under Poul Schlüter (K) og sundhedsminister Esther Larsen (V) var en indædt kamp for at få pointeret, at målet med loven var at sikre en lige adgang til sundhedsvæsenet – og ikke kun en let adgang.

For det tredje var Hanne Andersen med til at cementere Gladsaxes status som socialdemokratisk bastion. Hun fik 5.678 personlige stemmer i 1984, 5.108 i 1988, 5.865 i 1990, 4.831 i 1994 og 4.478 i 1998.

Det var velfortjent, da Hanne Andersen efter næsten to årtier kunne give stafetten videre. Ånden og den politiske vilje var der stadig, men helbredet gjorde det sværere at være med.

Hanne Andersen har gennem alle årene været aktiv. Med sin store erfaring både organisatorisk og politisk var hun altid en aktiv deltager, når Socialdemokratiet i Gladsaxe indkaldte til møder, parat til både at rise og rose.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Hanne Andersen

Fhv. MF (S)
Kontorassistent

Karin Søjberg Holst

Fhv. borgmester (S), Gladsaxe Kommune
bibliotekar (Danmarks Biblioteksskole 1983)

Trine Græse

Borgmester (S), Gladsaxe Kommune, næstformand, Hovedstadens Letbane, medlem, KL’s Miljø- og Forsyningsudvalg, bestyrelsen for Vestforbrænding, Novafos, DAB og RAR Hovedstaden
Teknonom i produktionsplanlægning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024