Minister: Det er op til kommunerne, om de vil give penge tilbage for tabt musikundervisning

MUSIKSKOLER: Forældre mister penge til tabt musikundervisning under corona-nedlukningen, og det kan ramme socialt skævt, lyder kritik. Det er kommunernes ansvar at rette op på, mener Joy Mogensen (S). Hendes personlige mærkesag er stadig, at alle børn skal have mulighed for at spille et instrument.

Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Peter Pagh-Schlegel

Jeg går gerne ind og forhandler med ministeren om, at kommunerne og staten eventuelt kan deles om regningen. Men Kulturministeren skal tage ansvar for den forhandling i stedet for at skubbe den over til KL

Kim Valentin (V)
Folkeoplysningsordfører, Venstre

Man kan frygte, at de velpolstrede kommuner med de rigeste borgere får pengene retur, mens de familier, der har sværere ved at finde penge til musikundervisning, ikke får refusion

Mai Villadsen (EL)
Kulturordfører, Enhedslisten

Landets musikskoler, der har holdt lukket på grund af corona, er ikke forpligtet til at returnere forældrebetaling.

Det står der nemlig intet om i bekendtgørelsen om musikskoler, hvilket kulturminister Joy Mogensen (S) også bekræfter i et ministersvar til Venstres Torsten Schack Pedersen (V).

I stedet opfordrer kulturministeren KL til at tilskynde kommunerne til at betale pengene tilbage til de forældre, hvis børn ikke har haft glæde af musikundervisning.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00