Mogens Jensen vil skærpe det kulturelle diplomati

EKSPORT: Danmark og danske virksomheder skal blive bedre til at bruge dansk kultur, når de skal brande sig selv rundt om i verden. Det mener handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S), som også vil styrke udviklingslandenes kultursektorer.
Mogens Jensen (S) vil bruge kulturen aktivt i sit nye job som handels- og udviklingsminister.
Mogens Jensen (S) vil bruge kulturen aktivt i sit nye job som handels- og udviklingsminister.Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Per Bang ThomsenKasper Frandsen

Jeg har jo arbejdet med kultur i lang tid, og derfor vil jeg gerne styrke det kulturelle diplomati. I forhold til handelsområdet vil jeg se på, hvordan man i højere grad kan bruge dansk kultur til at fremme brandingen af Danmark og danske produkter.

Mogens Jensen (S)
Handels- og udviklingsminister
Hvis Danmark og den danske eksportsektor skal stå stærkere i den internationale konkurrence, er der brug for at forbedre og styrke det kulturelle diplomati.

Det mener landets nye handels- og udviklingsminister, Mogens Jensen (S), som før ministerudnævnelsen var partiets kultur- og medieordfører.

"Jeg har jo arbejdet med kultur i lang tid, og derfor vil jeg gerne styrke det kulturelle diplomati. I forhold til handelsområdet vil jeg se på, hvordan man i højere grad kan bruge dansk kultur til at fremme brandingen af Danmark og danske produkter. Vi har en stærk kreativ branche i Danmark, hvor vi blandt andet klarer det godt på film-, tv- og musikområderne. Vi skal se på, hvordan vi kan blive endnu stærkere på det område, og hvordan vi kan blive endnu bedre til at bruge kulturvirkemidlerne til at brande Danmark," siger Mogens Jensen.

Mere støtte til kultur i ulandene
Den nye handels- og udviklingsminister har samtidig planer om at bruge kulturen mere offensivt i forhold til samarbejdet med de udviklingslande, Danmark støtter.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024