Når isbjørnen skal udflyttes til Djurs

MUSEALT: Udflytningen af det gamle Jagt- og Skovbrugsmuseum fra Nordsjælland er en logistisk øvelse, men var også en politisk varm kartoffel. Resultatet blev et fusionsmuseum med både natur- og landbrugsstof. 

I alt 20.000 genstande flyttes planmæssigt fra Hørsholm til Djursland. Nogle er mere komplicerede at transportere end andre.
I alt 20.000 genstande flyttes planmæssigt fra Hørsholm til Djursland. Nogle er mere komplicerede at transportere end andre.
Morten Okkels

Det bliver vores opgave at markedsføre Det Grønne Museum som en enhed – også for de lokale på Djursland, som skal se, vi nu er noget andet og noget mere end det landbrugsmuseum, som mange kender i forvejen.

Anne Bjerrekær
Direktør, Det Grønne Museum

"Det er noget af en opgave, vi har fået med at flytte et museum herover til Auning. Jeg er dog kommet ind på et tidspunkt, hvor der lå en plan for, hvordan det her skulle gribes an," siger Anne Bjerrekær, direktør for nyskabelsen Det Grønne Museum. 

Det kan der være noget om. Ugen før er en isbjørn blevet hejset ud af 1. sal på det tidligere Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum i Hørsholm, og det var kun én blandt 20.000 genstande, der skulle vestpå. Her er det moderne museum blevet til som en fusion mellem museet i Nordsjælland og Dansk Landbrugsmuseum i Auning. 

"Jeg synes grundlæggende, det er en god ting med udflytning til Jylland. Museumsområdet er selvfølgelig specielt i forhold til andre myndighedsopgaver, men hvorfor ikke, så længe det giver mening. Vi har i hvert fald gang i en rigtig god proces her," mener Anne Bjerrekær. 

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00