Nima Zamani: Politikere tvangsoverfører deres seksualiserede tankegang til børnene

KOMMENTAR: DR-programmet 'John Dillermand' blev seksualiseret fra dét sekund, hvor kritikerne tvangsoverførte deres seksualiserede tankegang til børnene, der så uskyldigt, nysgerrigt og grinende med.

DR's nye børneprogram, 'John Dillermand' udstiller på mest fornemme vis, hvor ubevidst fordømmende de krænkede kritikere er.

Animationsserien handler kort og godt om, at John Dillermand ofte roder sig ud i problemer med sin urealistisk lange og satiriske diller.

Dilleren har samme farve som hans rød- og hvidstribede undertrøje og må betragtes som værende børnevenlig og på ingen måde seksualiseret.

Alligevel har voksne politikere og meningsdannere fra begge ydre identitetspolitiske fløje – hvor man har en mere udpræget tendens til at føle sig krænket – rettet en fortørnet kritik mod DR Ramasjang.

Den venstreorienterede forfatter Anne Lise Marstrand mener, at animationsserien har et "uheldigt budskab om, at mænd ikke kan have kontrol over deres egen seksualitet, hvilket er et uheldigt budskab at sende midt i en metoo-bølge".

Den højreorienterede politiker Morten Messerschmidt (DF) mener, at animationsserien er decideret "forkastelig" at vise børn. Hverken Marstrand eller Messerschmidt er således i stand til at se ud over egen kønsmodne næsetip.

Det minder om dengang, hvor H&M endte i massiv modvind, fordi de brugte en sort dreng til at reklamere for en 'hoodie' med teksten "coolest monkey in the jungle".

De krænkede mente, at det var racistisk at associere en sort dreng med en abe. De krænkede udstillede således ubevidst deres egen racistiske tankegang, fordi det var dem – ikke alle mulige andre – der associerede en sort dreng med en abe i junglen.

Målgruppen for 'John Dillermand' er fire- til otteårige børn, der qua deres alder slet ikke har udviklet et seksualiseret syn på kroppen.

Det blev først seksualiseret fra dét sekund, hvor meningsdannere og politikere tvangsoverførte deres egen seksualiserede tankegang til børnene, der ellers så uskyldigt, nysgerrigt og grinende med.

Det var et uskyldigt og underholdende børneprogram, som kedelige og fantasiløse voksne nu har gjort til et skyldigt og kontroversielt program.

Stakkels små, naive børn, der ikke må se 'John Dillermand', fordi voksne Anne Lise Marstrand har et berettiget problem med liderligt krænkende og magtfulde mænd.

Stakkels små, naive børn, der ikke må se 'John Dillermand', fordi voksne Morten Messerschmidt modsat de ikke-kønsmodne børn bruger sin diller til at dyrke sex.

Lad børn være børn.

-----

Nima Zamani (født 1988) er debattør og radiovært på 'Den uafhængige' og underviser i debat og etik. Han er uddannet cand.jur. fra Københavns universitet, 2017. Han skriver kommentarer til Altinget hver anden uge. Indlægget er alene udtryk for skribentens egne holdninger.

Forrige artikel Lisbeth Knudsen efter angrebet på Kongressen: Trump har for altid forandret medierne Lisbeth Knudsen efter angrebet på Kongressen: Trump har for altid forandret medierne