Norsk konservativ tænker og tidligere minister er død

Den tidligere norske minister, konservative tænker og forfatter, Lars Roar Langslet, er afgået ved døden efter længere tids sygdom, 79 år gammel.

Julie Lundbek

Den moderne konservatisme har mistet en toneangivende stemme. Mandag afgik tidligere minister og forfatter Lars Roar Langslet (79) ved døden. Det skriver Berlingske Tidende i en nekrolog i dag. 

Langslet blev født i 1936 og blev valgt for partiet Høyre til Stortinget i Norge i 1969, hvor han tjente som minister for kultur og videnskab fra 1981-1986. I sin tid som minister er han kendt for at bryde NRKs monopol ved at åbne lokalradioer.

Langslet forlod Stortinget i 1989 for at hellige sig sit forfatterskab. Han er blandt andet kendt for bogen "Konservatismen fra Hume til i dag" (udgivet 1965). 

Efter sin politiske karriere udgav han bøger om forfattere som Ludvig Holberg, Henrik Ibsen, Knut Hamsun samt også Christian IV og Christian VIII.

Som en anset figur i det norske kulturliv stod han også i spidsen for Det Norske Akademi fra 1995-2011. Han blev for sin indsats for også dansk kultur blandt andet kommandør af  den danske Dannebrogsorden.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00