Ny Carlsbergfondet øremærker 50 millioner til dele af kulturlivet i genstartspulje

For anden gang uddeler Ny Carlsbergfondet millioner til kulturinstitutioner som følge af Covid-19. Puljen skal afhjælpe de økonomiske konsekvenser, som nedlukningen har haft for mange kulturinstitutioner.

Christine Buhl Andersen står i spidsen for Ny Carlsbergfondet, der netop bevilger 50 millioner kroner til genstart af kunstinstitutioner oven på den hårde coronanedlukning.
Christine Buhl Andersen står i spidsen for Ny Carlsbergfondet, der netop bevilger 50 millioner kroner til genstart af kunstinstitutioner oven på den hårde coronanedlukning.Foto: Celina Dahl/Ritzau Scanpix
Nicole Sander Bertelsen

Den lange nedlukning som følge af corona har sat sine økonomiske spor på de danske kulturinstitutioner.

Derfor har Ny Carlsbergfondet bevilget 50 millioner kroner til at hjælpe de mange kunsthaller, kunstmuseer og ikke-kommercielle udstillingssteder igennem krisen. Det oplyser fondet i en pressemeddelelse.

”I tråd med den danske model, hvor vores kunstinstitutioner understøttes af stat, kommuner og fonde i fællesskab, har vi valgt at etablere en ny genstartspulje. Statens hjælpepakker under nedlukningerne og senest regeringens sommerpakke på 315 mio. kr. til kultur- og idrætsområdet er altafgørende. Men vi må også se i øjnene, at kunstinstitutionerne går en længere periode med stor usikkerhed i møde,” siger Christine Buhl Andersen, der er forkvinde i Ny Carlsbergfondet i pressemeddelelsen.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00