Ny debat: Hvordan styrker vi de kunstneriske uddannelser?

NYT PANEL: Altinget har samlet en række debattører, der de kommende uger vil komme med deres bud på, hvordan man bedst imødekommer udfordringerne hos de kunstneriske uddannelser.

Kulturlivet var parat til at gå på barrikaderne, efter en rapport bestilt af Kulturministeriet anbefalede en sammenlægning af de kunstneriske uddannelser.

I sidste uge kunne kunstnere og uddannelsesinstitutioner ånde lettet op, da kulturminister Mette Bock (LA) gjorde det klart, at hun ikke havde til hensigt at følge anbefalingen om en fusionering.

Men der er fortsat bred enighed om, at de kunstneriske uddannelser står over for en række udfordringer. Derfor vil Altinget i de kommende uger facilitere en debat om, hvordan de kunstneriske uddannelser kan styrkes.

Hvordan kan uddannelsesinstitutionerne sikre sig i den globale konkurrence? Skal institutionernes vidensproduktion øges?

Og hvordan sikrer vi, at de færdiguddannede får redskaberne til at skabe sig en bæredygtig kunstneriske karriere?

Mød panelet her:

Anders Laursen
Formand for Dansk Musiker Forbund

Claus Olesen
Rektor ved Det Jydske Musikkonservatorium

Nis Rømer
Formand for Billedkunstnernes Forbund

Sana Mahin Doost
Forkvinde i De Studerendes Fællesråd

Søren Voxted
Lektor i offentlig administration, SDU

Alex Ahrendtsen (DF)
Kulturordfører for Dansk Folkeparti

Rasmus Nordqvist (ALT)
Kulturordfører for Alternativet

Mette Bock (LA)
Kulturminister

 

Forrige artikel Tidl. DR-chef får nyt job i international medievirksomhed Tidl. DR-chef får nyt job i international medievirksomhed Næste artikel Skuespillere erobrer den politiske scene op til kommunalvalget Skuespillere erobrer den politiske scene op til kommunalvalget
  • Anmeld

    Pernille Skov

    Har I læst rapporten?

    Den anbefaler faktisk ikke en fusion, men et øget samarbejde, herunder sammenlægning af visse tekniske og administrative opgaver, og en slags øvre strategisk lag.