Ny lov om ophavsret skal flytte penge fra tech-giganter til danske medier

Lov gør det muligt for danske medier at forhandle aftalelicenser med tech-giganter. Det sker ifølge kulturminister Joy Mogensen (S), fordi "det er et demokratisk problem, hvis tech-giganter får en ekstrem magt over den offentlige samtale." Medierne er dog selv splittet på spørgsmålet.

"Lovændringen er kun første skridt for regeringen. Regeringen kommer til at tage yderligere initiativer til at regulere tech-giganterne," siger kulturminister Joy Mogensen (S) om den nye lov om ophavsret.
"Lovændringen er kun første skridt for regeringen. Regeringen kommer til at tage yderligere initiativer til at regulere tech-giganterne," siger kulturminister Joy Mogensen (S) om den nye lov om ophavsret.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Max Læbo Wulff

Danske medier kan nu lave aftaler med store tech-giganter om ophavsrettigheder. Det står klart, efter et flertal af Folketingets partier stemte for en ny lov.

Det skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Med lovgivningen kan medierne lave en ”aftalelicens” med for eksempel Facebook og Google, så medierne sikres betaling for det indhold, der deles. Altså skal tech-giganter have samtykke fra et dansk medie, før de må bruge mediets udgivelser.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00