Ny platform skal give danskerne bedre indsigt i demokratiske processer

OM OS: Altinget og analysebureauet Analyse & Tal står bag et nyt dataprojekt, der skal give indblik i Folketingets arbejde.

Det skal være nemmere at få overblik over, hvordan de danske folketingsmedlemmer agerer inden for Christiansborgs mure.

Sådan lyder målsætningen for den nye platform Kendditfolketing.dk, som Altinget og analysebureauet Analyse & Tal står bag.

"Når du følger med på sociale medier, er der ingen tvivl om, at danskerne er optagede af dansk politik. Men det kan være virkelig svært at sætte sig ind i, hvad der egentlig foregår i Folketinget," siger Håvard Lundberg, der er partner hos Analyse & Tal.

Ved hjælp af offentligt tilgængelige data fra Folketinget vil Altinget og Analyse & Tal nu gøre det lettere for danskerne at sætte sig ind i dansk politik.

"Kendditfolketing.dk er en del af et fælles projekt mellem Altinget og Analyse & Tal, som i bund og grund går ud på at formidle Folketingets åbne data i nye sammenhænge. Det skal give en ny indsigt i demokratiets processer og bidrage til mere politisk gennemsigtighed," siger Kristoffer Hecquet, der er projektchef hos Altinget.

Del af større projekt med robotjournalistik
Det er Analyse & Tal, der har udviklet hjemmesiden og løbende opdaterer sitet med den nyeste data fra Folketinget.

De besøgende på den nye platform får blandt andet mulighed for at tilgå data om, hvad partierne stemmer om, og hvilke temaer de taler mest om. Dermed kan man blandt andet blive klogere på, hvilke partier der vedtager mest sammen fordelt på forskellige politikområder.

Kend dit Folketing er blot et delelement i Altingets større projekt med robotjournalistik, hvor Altinget benytter Folketingets åbne data til at lave automatiseret journalistik. Inden længe lancerer Altinget et nyt element, der giver overblik over lovgivningsprocessen i dansk politik.

På sigt vil vi i Altinget også implementere den automatiserede journalistik på vores svenske site. Her vil vi binde hele beslutningskæden sammen fra udredning til vedtaget lov igennem regering og rigsdag.

Hele projektet er blevet til med støtte fra Googles "Digital News Initiative". 

Nedenfor kan du se et interaktivt eksempel på et af værktøjerne på den nye hjemmeside. Klik på et parti og se, hvordan det har stemt på flygtninge- og indvandreområdet.

 

Forrige artikel Mette Bock i samråd: DR vil miste seere i fremtiden Mette Bock i samråd: DR vil miste seere i fremtiden Næste artikel Kulturminister og KL kickstarter borgerdebat om fremtidens bibliotek Kulturminister og KL kickstarter borgerdebat om fremtidens bibliotek
Derfor går kulturministeren på listefødder

Derfor går kulturministeren på listefødder

VISIONER: Kulturminister Joy Mogensen (S) har i sine første 11 uger valgt dialogen med kulturaktørerne til fordel for bombastiske udmeldinger i pressen. ”Vi gør os umage for ikke at komme med alt for hurtige svar,” siger hun på konference.