Ny trainee-ordning hos FilmFyn og Den Vestdanske Filmpulje skal sikre mere regional arbejdskraft

Når man søger om støtte hos FilmFyn og Den Vestdanske Filmpulje, kan man fremover søge om penge til at ansætte trainees, der skal oplæres under produktionen. Det er for at imødekomme efterspørgslen på arbejdskraft, fortæller FilmFyns direktør.

Der er brug for flere filmmedarbejdere både regionalt og nationalt. Det skal en ny ordning hos FilmFyn og Den Vestdanske Filmpulje hjælpe på.
Der er brug for flere filmmedarbejdere både regionalt og nationalt. Det skal en ny ordning hos FilmFyn og Den Vestdanske Filmpulje hjælpe på.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Filmbranchen “skriger på arbejdskraft”, og nu har fondene FilmFyn og Den Vestdanske Filmpulje lavet en ordning, der skal være med til at løse problemet.

Når man fremover søger om støtte til produktioner hos fondene, vil man nemlig også kunne søge om støtte til at ansætte såkaldte trainees, der skal uddannes gennem sidemandsoplæring på en produktion.

“Væksten i antallet af tv- og filmproduktioner er enorm, og dermed vokser efterspørgslen på filmmedarbejdere. Derfor bliver branchen nødt til at ruste sig til at få mere arbejdskraft, både regionalt og nationalt,” siger Klaus Hansen, der er administrerende direktør hos FilmFyn.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00