Nye rådgivere skal hjælpe statslige museer

MUSEUMSRÅD: Med bred politisk tilslutning etablerer kulturministeren nye rådgivende organer på Statens Museum for Kunst og Nationalmuseet. Det er muligt at indstille kandidater til de nye museumsråd.

Nationalmuseet (billedet) og Statens Museum for Kunst skal nu have rådgivning og sparring fra to nye museumsråd, der udpeges af kulturministeren.
Nationalmuseet (billedet) og Statens Museum for Kunst skal nu have rådgivning og sparring fra to nye museumsråd, der udpeges af kulturministeren.Foto: Nationalmuseet
Erik Bjørn Møller

Samtidig har vi nu givet museerne mulighed for igen at tjene deres egne penge til at skabe bedre tilbud. Det er en udfordring og en mulighed, som museerne skal håndtere optimalt.

Bertel Haarder (V), Kulturminister

For at sikre den bedst mulige udvikling af de to statslige museer, Nationalmuseet og Statens Museum for Kunst, vil kulturminister Bertel Haarder (V) nu nedsætte to museumsråd, der skal sikre kvalificeret sparring og rådgivning til museumsledelserne.

Samtidig efterlyser kulturministeren forslag udefra på gode idéer og navne, som kunne være relevante og interessante som nye medlemmer af de to museumsråd. 

Etableringen af museumsrådene er en opfølgning på den seneste ændring af museumsloven. Ministeren har drøftet med Folketingets partier, hvordan man hensigtsmæssigt kan oprette rådgivende organer på Nationalmuseet og Statens Museum for Kunst – og nu har parterne opnået politisk enighed om en model, der skal sikre organisatorisk, strategisk, ledelsesmæssig og økonomisk rådgivning og sparring.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00