Nye regler om ophavsret er vedtaget, men kulturministeren varsler flere tiltag

Regeringen og et bredt flertal af Folketinget har landet nye regler om ophavsret, hvilket længe har været efterspurgt i kulturlivet. Den teknologiske udvikling kræver endnu flere tiltag, og den nye lovgivning er derfor kun første skridt mod en nødvendig opdatering af reglerne, lyder det fra minister.

Lovændringen er kun første skridt, og vi kommer til at arbejde videre med reglerne om ophavsret, så de bedre følger med den teknologiske udvikling, lyder det fra kulturministeren. 
Lovændringen er kun første skridt, og vi kommer til at arbejde videre med reglerne om ophavsret, så de bedre følger med den teknologiske udvikling, lyder det fra kulturministeren. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Reglerne for ophavsret og kunstneres rettigheder bliver nu opdateret for, at Danmark hurtigt kan efterleve et gældende EU-direktiv på området.

Formålet med den nye lovændring – som kun Dansk Folkeparti stemte imod – er blandt andet at styrke og skabe større gennemsigtighed i håndteringen af kunstneres rettigheder.

I forbindelse med lovarbejdet har kulturorganisationer advaret om, at den teknologiske udvikling af eksempelvis kunstig intelligens skaber helt nye udfordringer for sikringen af rettigheder.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00