Organisationer ser risiko for ”voldsom udhuling” af musikeres indtjening

Formuleringer i regeringens lovforslag om ophavsret risikerer at udhule danske musikeres indtjening, lyder advarslen fra Dansk Musiker Forbund og Dansk Artist Forbund.  

ARKIVFOTO: "Vi frygter at ende i en situation, hvor musikerne ikke har sikkerhed for at blive afregnet for udnyttelse af digitale musikoptagelser, hvilket vil være enormt fatalt for hele musikerstanden."  
ARKIVFOTO: "Vi frygter at ende i en situation, hvor musikerne ikke har sikkerhed for at blive afregnet for udnyttelse af digitale musikoptagelser, hvilket vil være enormt fatalt for hele musikerstanden."  Foto: Mathias Eis/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Sangere og musikere risikerer at miste betydelige summer penge, hvis kulturministerens nuværende lovforslag om ophavsret stemmes direkte igennem.   

Det mener Dansk Musiker Forbund og Dansk Artist Forbund, som i et brev til Kulturudvalget retter kritik af uklare formuleringer i forslaget.  

Formålet med regeringens lovforslag er blandt andet at gøre det lettere for DR og TV 2 at benytte musik på flere af deres digitale platforme.  

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00