Oversigt: Her er Kulturnattens politiske arrangementer

KULTURNAT: 11. oktober er der Kulturnat i København, hvor du blandt andet kan besøge ministerierne, komme til ølsmagning i Europa-Huset og teste din viden om de 17 verdensmål i FN Byen. Få overblik over Kulturnattens politiske arrangementer her.  

Kulturnatten har i over 26 år været en af Københavns mest velbesøgte kulturbegivenheder.

I år er der blandt andet mulighed for at spise pandekager på Københavns Rådhus, tale med de politiske partier i Folketingssalen og prøve nye e-sportsdiscipliner i Kulturministeriet. Altinget har samlet alle aftenens politiske arrangementer her. 

Kom til rundvisning og foredrag i Højesteret 
18:00 – 23:30, Højesteret, Prins Jørgens Gård 13, København K  
Mellem Christiansborg og Slotskirken ligger Højesteret, hvor der på Kulturnatten er mulighed for at opleve retssalene. En af Højesterets medarbejdere vil fortælle om Højesterets historie og virke samt udsmykningen af salene.  

Forstå samspillet mellem teknik og historie i Københavns Byret 
18:00 – 00:00, Københavns Byret, Nytorv 25, København K 
Den 200 år gamle byret er på alle måder en moderne retsbygning. På Kulturnatten er der mulighed for at høre om, hvordan man med respekt for fredning og historie kan indrette retssale med moderne teknik. Der er mulighed for mad i retssalens restaurant og at høre om, hvordan et retsmøde foregår.  

Klimaet i fokus på Københavns Rådhus 
18:00 – 00:00, Københavns Rådhus, Rådhuspladsen 1, København V 
På Københavns Rådhus kan man høre om, hvordan København går forrest i kampen mod klimaforandringerne. Der er aktiviteter for både børn og voksne, og man kan derudover komme på rundvisning, spise pandekager eller synge i festsalen.  

Rollespil i Østre Landsret 
18:00 – 23:00, Østre Landsret, Bredgade 59, København K 
Landsretten åbner dørene op til en aften, hvor man kan møde landsrettens dommere, der vil fortælle om de sager, der bliver behandlet i landsretten. Derudover kan man se rollespil, deltage i kunstrundvisning eller høre om bygningens historie.  

Gå på opdagelse i magtens centrum 
18:00 – 00:00, Folketinget, Rigsdagsgården 1, København K 
Folketinget åbner dørene op for borgerne, der på denne aften blandt andet kan opleve Folketingssalen, vandrehallen og udvalgslokalerne. Der er mulighed for at tale med både Folketingets partier og medarbejdere.  

ARRANGEMENTER I MINISTERIERNE

Diskuter fremtidens uddannelser i Børne- og Undervisningsministeriet 
18:00 – 22:00 i Børne- og Undervisningsministeriet, Frederiksholms Kanal 25, København K 
Smag på bæredygtig økologi, leg med FN’s verdensmål, og spil om demokratiet i Børne- og Undervisningsministeriet. I lokalerne ved Frederiksholms Kanal er der på Kulturnatten sat fokus på fremtidens uddannelser med børn og unge fra hele landet.  

Rundvisning i Erhvervsministeriet 
18:00 – 23:00 i Erhvervsministeriet, Slotsholmsgade 10-12, København K 
Erhvervsministeriet er placeret i en af de ældste bygninger på Slotsholmen, nemlig Det Württembergske Palæ opført i 1741-42. På Kulturnatten er der mulighed for at blive vist rundt i det gamle barokpalæ og høre om dets historie samt hverdagen i Erhvervsministeriet.  

Et kig ind i Finansministeriet  
18:00 – 23:00 i Finansministeriet, Christiansborgs Slotsplads 1, København K
Finansministeriets har til huse i Den Røde Bygning, der er Danmarks første kontorbygning. På Kulturnatten er der mulighed for at blive vist rundt i lokalerne, der siden 1721 har været sæde for centraladministrationen.  

Mød de danske soldater i Forsvarsministeriet 
18:00 – 00:00, Forsvarsministeriet, Holmens Kanal 9, København K 
I Forsvarsministeriet kan man prøve at sidde i en kampvogn, møde Rullemarie og lære om Forsvaret gennem virtual reality. Man kan desuden møde både Hjemmeværnet, Beredskabsstyrelsen, Forsvarets Efterretningstjeneste og Center for Cybersecurity.    

Forstå regeringens klimamål Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet 
18:00 – 23:00, Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, Holmens Kanal 20, København K 
Regeringen har sat sig et mål om at skære 70 procent af CO2-udledningerne i 2030. På Kulturnatten kan man komme forbi Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet og få et indblik i opgaven. Der er mulighed for at møde forskere og selv bidrage til diskussionen om CO2-reduktionen.  

Spil e-sport og mød Joy Mogensen i Kulturministeriet 
18:00 – 00:00, Kulturministeriet, Nybrogade 2, København K 
Kulturministeriet byder velkommen til en aften i sportens tegn. Hele huset er i bevægelse, og der er mulighed for at prøve nye og fremtidige idrætsgrene som e-sportsdiscipliner. Derudover er der to talks i gården på Nybrogade og mad og drikke fra køkkenet. 

ARRANGEMENTER OM EUROPA OG VERDEN 

Test din viden om FN’s 17 verdensmål og arbejde i FN Byen 
18:00 – 22:00, FN Byen, Marmorvej 51, København Ø 
I FN Byen i Nordhavn er der mulighed for at møde alle 11 FN-organisationer og FN Forbundet. Der er mulighed for at teste din viden om de 17 verdensmål samt opleve, hvordan livet er i en flygtningelejr, gennem virtual reality.  

Ølsmagning i Europa-Huset 
18:00 – 22:00, Den Danske Europabevægelse og Europa-Huset, Gothersgade 115, København K 
Den Danske Europabevægelse og Europa-Huset byder på Kulturnatten til ølsmagning. Turen går gennem Europa med dertilhørende europæiske øl. På Europa-Husets egen opfordring kan ølsmagningen kombineres med arrangementet Oplev Europa. 

Forrige artikel Kulturministeriet får ny chef for Politik og Kommunikation Kulturministeriet får ny chef for Politik og Kommunikation Næste artikel Ny debatserie om medieforhandlinger Ny debatserie om medieforhandlinger