Partier vil have gammelt krav om adgang til DR’s arkiver indfriet, men regeringen tøver: “DR skal ikke være et museum over tidligere produktioner”

Konservative og Enhedslisten vil have indfriet et syv år gammelt krav om at give befolkningen digital adgang til DR’s arkiver. Regeringen anerkender kravet, men vil sikre en balancegang, så DR ikke mister konkurrencefordele over for streamingtjenester.

DR blev pålagt at gøre sine arkiver tilgængelige for befolkningen ved det tidligere medieforlig. Siden da er kravet blevet sat i bero, men nu kræver flere partier, at det bliver genindført i det kommende medieforlig.
DR blev pålagt at gøre sine arkiver tilgængelige for befolkningen ved det tidligere medieforlig. Siden da er kravet blevet sat i bero, men nu kræver flere partier, at det bliver genindført i det kommende medieforlig.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Befolkningen skal have adgang til DR’s arkiver gennem et digitalt programarkiv.

Det krav blev DR pålagt for syv år siden i det forhenværende medieforlig. Men “en tilfredsstillende løsning om et søgbart programarkiv for befolkningen” blev aldrig fundet, og i 2019 valgte daværende kulturminister Joy Mogensen (S) at sætte kravet i bero indtil næste medieforlig, der nu er lige rundt om hjørnet.

Og her står både Konservative og Enhedslisten klar til at kæmpe for, at det gamle krav til DR kommer med i den nye aftale.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00