Paula Larrain: DR er ikke et frit medie

KOMMENTAR: Tiden er løbet fra licensmodel og statsmedier. I stedet for at pege fingre og holde krampagtigt fast i fortiden, bør vi gøre noget drastisk. Ikke mindst for at redde DR, skriver Paula Larrain

Hvis man er i tvivl om, at DF føler en vis ejerfornemmelse over DR, så må en sidste rest være forsvundet efter afslutningen af TV-serien Historien om Danmark.

Næstformand Søren Espersen fór i blækhuset og var så arrig over "venstresnoet propaganda", at han truede med konsekvenser.

"Hvordan man skal reagere over for DR, det ved jeg ikke. Men et godt sted at starte er de forhandlinger om et nyt medieforlig, der starter efter nytår", skrev han.

Budskabet var ikke til at misforstå: I har ikke løst opgaven, som vi har bestilt den, så det kommer vi lige til at tale om under vores kommende lønforhandling.

Truslen blev afleveret sammen med den efterhånden typiske, melodramatiske offersang om, at DRs ledelse nok bare er "ligeglade med kritikken".

Næppe. For er der noget, som er lykkes for DF i de senere år, så er det at skabe usikkerhed på redaktionerne i DR. Med kritik både gennem partiets udpegede bestyrelsesmedlemmer og med en konstant jamren over, hvordan alt kunne være helt anderledes, har DF ledt an i en årelang frontalkrig mod DR. Noget af kritikken har naturligvis været rimelig, og det er i det hele taget kun rimeligt at give løbende feedback til en virksomhed, der har ret til at opkræve 2.527 kroner fra alle husstande, selv de allerfattigste. Men når politikere kæder politisk kritik af upolitisk indhold med bevillinger, må det stå klart for enhver:

Det fine armslængde princip er afgået ved døden og det er på tide, vi finder på noget nyt, hvis ikke DR skal få en aura af Pravda over sig.

Tydeligheden blev ikke mindre, da De Konservatives Naser Khader dagen efter foreslog, at man satte en disclaimer på det sidste afsnit af Historien om Danmark. Så folk i al fremtid kunne se, at afsnittet havde været omstridt. Bortset fra at det ligger implicit, at al indhold selvfølgelig kan diskuteres over alt fra aftenkaffe til forsamlingshuset, var dette et forslag fra et folketingsmedlem til direkte redigering af DRs digitale indhold (!) Måske pressens minister (Lars Løkke) burde sætte et par ting på plads her.

Men hvad gør vi så for at sikre DR en uafhængighed, som institutionen næppe kan siges at nyde i dag? Jeg har før foreslået, at man sløjfer licensmodellen og går efter en statsstøttet fondsmodel, der giver direkte støtte til public service medier. Det vil betyde, at man frakobler institutionen DR fra staten, ja, det er faktisk en slags privatisering. Jeg vælger at se det som en frigørelse fra staten. En statsfond ville stadig være en offentlig finansiering, men den ville gøre armslængden til en flods bredde og dermed gøre det sværere for et politisk flertal at køre herskersvinet over DRs indhold.

DR skal i en sådan model på lige vilkår med andre medier, der vil producere public service, ansøge om midler i en fond, der finansieres over skatten. Ja, det er en teknokratløsning, men lidt mindre følelse og mere fornuft kunne vi godt have brug for på medieområdet.

Licensen har den utilsigtede effekt, at den som afgift er socialt skæv. Det betyder, at en studerende, der lige er flyttet hjemmefra og som har svedt over sit budget, der giver ham måske 2.000 kroner om måneden til mad, tøj, fest og medieforbrug, skal betale det samme som hans forældre i parcelhuset. I disse tider, hvor unge mennesker streamer indhold alle steder fra, er det ikke ualmindeligt, at netop aldersgruppen 15-30 slet ikke er i berøring med DRs produkter, hvilket gør en regning fra licenskontoret endnu mere urimelig.

Med en fondsmodel vil vi alle bidrage via skatten og der vil sidde professionelle, forstandige folk og beslutte, hvad der er public service, og hvad der ikke er. Det vil formentlig indsnævre begrebet i forhold til nu, men ærlig talt, hvordan kan man blive ved med at argumentere for, at TV-underholdning af folket skal være en statsopgave? En slags menneskeret, der overgår selv retten til en bolig?

Paradokserne i licensmodellen er mange. En fondsmodel til public service vil sikre kvalitetsindhold, som ikke kan leve på kommercielle vilkår. Det har DR en hel overflod af og derfor ville institutionen stadig være den, der modtager allerflest penge alene i kraft af sin størrelse.

Underholdning vil man stadig kunne levere, men gennem målrettet brugerbetaling. Lad da dem, der gerne vil se Alle Mod En og X-factor, betale direkte for det, ligesom folk også selv betaler for al anden underholdning.

Det mere vitaminholdige indhold skal til gengæld være tilgængeligt for alle. At folk generelt gerne vil fylde sig med åndeligt tomme kalorier i stedet for at se gratis indhold, man kan blive klogere af, skal staten ikke gå rundt og regulere. Det må være op til hver enkelt.

Lur mig, om ikke rigtig mange ville vælge DRs indhold til. DR har ekspertisen, erfaringen og organiseringen. Institutionen kan godt stå på egne ben. Og dermed slippe for politikernes evindelige jamren over, at de ikke lige blev nævnt i et TV-program ud af titusinder.

Hvad angår den konkrete kritik, er det tv-fagligheden hos kritikerne, der halter, og ikke DRs. Man har i serien 'Historien om Danmark' gennemgående valgt at fortælle danmarkshistorien gennem konkrete begivenheder og personer, om muligt. Det er moderne fortælleteknik, der virker. Man bidrog med nye vinkler og perspektiver, som en slavisk kronologisk, politisk fokuseret gennemgang af for eksempel besættelse, ikke giver på samme måde. Den detaljerede balance med kongerække og politiske kampe på Christiansborg skal gerne gives i historieundervisningen.

"Historien om Danmark" fik ganske flot, synes jeg, bundet kvindefrigørelse, besættelse, politik og arbejderkamp sammen. Ingen af temaerne blev udtømt, men blot berørt og perspektiveret i publikum selv.

I sådan en gennemgang vil der altid mangle noget og meget kunne selvfølgelig fortælles anderledes og ikke mindst gennem andre personer. Sådan er det med al historiefortælling. Der skal vælges og fravælges benhårdt, når 70 års historie skal koges ned til 50 minutters tv. Det er ikke mærkeligt, at der findes et væld af historikere derude, som mener, at lige netop deres ekspertområde ikke fik plads nok. Der er trods alt blot tale om et TV-program. Ikke en vaccination mod al anden viden i al evighed.

Det vigtigste budskab blev heller ikke mejslet i granit, for at alle fatter det og kan skrive under. DRs producent skal selvfølgelig have lov til at fortælle sin version uden at få skudt i skoene, at vedkommende er ude på at manipulere os alle.

Danmark blev befriet af briterne, ikke russerne, heldigvis, og derfor kan vi i dag nyde at tænke frit og ytre os frit. Dette gælder i særdeleshed vores medier, der ikke skal være bundet af ideologier eller politiske modeluner.

Hvis ikke vi frigør DR, risikerer institutionen af blive skubbet ind i rollen som en konservativ socialdemokratisk anakronisme. Og det ville være synd. En historisk synd.

------------------

Paula Larrain er uddannet journalist og er bl.a. tidligere jourhavende på Berlingskes udlandsredaktion, diplomatisk korrespondent med sikkerhedspolitik og Baltikum som speciale og senere nyhedsvært på TV-Avisen. Hun er i dag selvstændig medierådgiver, medietræner, moderator, foredragsholder og klummeskribent. Klummen er alene udtryk for skribentens egne holdninger.

Forrige artikel Lisbeth Knudsen: Genopfind DR Lisbeth Knudsen: Genopfind DR Næste artikel Jarl Cordua: Socialdemokraternes DR-dilemma Jarl Cordua: Socialdemokraternes DR-dilemma
 • Anmeld

  Preben Skjøth · fhv. journalist

  DR ER ET RÆVERØDT MEDIE

  For en gangs skyld er jeg - på et enkelt punkt - enig med den altid bedrevidende Paula Larrain. Nemlig i, at DR ikke er frit. For det er et ræverødt medie, som i tide og utide, løber ærinder for rød blok. Sådan har det altid været, i hvert fald lige siden, jeg i 1961 forlod Journalistskolen i Aarhus.

  Journalister, redaktionssekretærer og redaktører, må naturligvis have deres egne politiske overbevisninger. Men min kæde hopper i den grad af, når reportager og indslag præges af journalisternes politiske ståsted. Det sker stort set dagligt, men det ser Paula, som selv prøver at manipulere sig frem, overhovedet ikke.

  Min kritik er ikke baseret på flere områder, og ikke på den omdebatterede serie. Jeg ser ganske enkelt ikke den slags på DR, hvis troværdighed hos mig kan ligge et meget lille sted. For min skyld må man gerne fyre en pæn del af staben. Man kunne passende begyndte at indskrænke.mange af de ting, man sender folk ud for at dække.

  Det er i de færreste tilfælde, de såkaldte korrespondenter kan fortælle noget, vi ikke ved fra andre medier, og det er et sygdomstegn, at DR søger at overgå TV2, som ofte sender flere folk ud til de samme opgaver. Som regel uden at seerne får noget nyt at vide. Det meste er gætterier, som kan klares hjemme i studierne.

 • Anmeld

  Jack Jensen · Skatteplaner dansker

  Afskaf licensmodellen, som den er i dag

  Jeg kan give dig ret i dine betragtninger.

  Licensopkrævningen burde annulleres.

  I stedet skulle det være muligt, at folk selv kunne tilmelde sig, hvis de vil se DR.

 • Anmeld

  wedell christensen · cand. pæd. almen

  Upolitisk er en utopi.

  Det er en misforståelse at betegne noget som "upolitisk", når det er behandlet af mennesker. Ingen programmer er upolitiske, intet spisebord er upolitisk. Et program er udsat for en beskrivelse eller redigering af subjektivitet. Et spisebord er smækfyldt af merværdi.
  Så både redaktion og fond er politiske.
  Om det så er rimeligt, at DR har så mange programmer for at opfylde public service er en anden sag. Måske begrebet skal defineres til noget smallere end hvad forståelsen i DR er nu.

 • Anmeld

  Bent Nørby Bonde · Direktør Media Progress - tidligere direktør TV 2 bornholm og Baltic Media Centre

  Nærmere en sump af østeuropæisk mangel på mediefrihed

  Lad mig følge op, hvor Paula Lorrain slap. Jeg har de sidste 25 år for Danmark og for EU arbejdet med at styrke betingelserne for uafhængige medier i Østeuropa, Balkan, I Mellemøsten og Afrika - og herunder i særlig grad på at udvikle public service modellen som erstatning for de gamle statsradiofonier. Altid er det sket med Udenrigsministeriets, Demokratifondens og EU-Kommissionens forståelse for vigtigheden og karakteren af uafhængige public service medier. Som Paula Lorrain er jeg voldsomt bekymret over udviklingen i Danmark.
  Det har altid været vanskeligt at opfordre andre landes regeringer til at acceptere fuld politisk uafhængighed af både public service og private medier, når Danmark rent faktisk i forhold til lovgivningen lader Kulturministeren udpege størstedelen af bestyrelserne for DR og TV2. Jeg har hver gang måttet forklare, at det kun kunne lade sig gøre på grund af 150 års demokrati og en meget solid tradition for arms længde mellem politikere og medier.
  Det er klart, at det har rykket sig det sidste år. Jeg taler ikke kun om enkeltpolitikeres trusler om økonomiske konsekvenser eller konkrete krav om redigering af enkeltprogrammer som i tilfældet vedrørende Danmarkshistorien. Mindst lige så slemt er det, at historien om en hest, der blev fløjet over Atlanten og en, to eller måske tre fratrædelsesordninger, fik de fleste større partier til at kræve en bestyrelse for DR, som var meget mere direkte udpeget af de politiske partier, end den nuværende. Må jeg sige, at det er et nærmest absurd forslag i forhold til at sikre mediernes uafhængighed, og at en administrativ paragraf i den formelle kontrakt med DR kunne løse det problem for al fremtid - hvis der efter Rigsrevisionens undersøgelse faktisk viser sig et problem.

  Alle kan forstå, at den særlige danske arbejdsmarkedsmodel er udviklet gennem et århundrede og kan risikere at blive skadet. Men præcist det samme gælder for balancen mellem politikere og medier, hvis vi fortsat er enige om, at uafhængige medier er led I et sundt demokrati.

  I de fleste post-jugoslaviske lande har man lovgivninger, hvor civilsamfundsorganisationer nominerer medlemmerne af bestyrelsen for det nationale public service medie. Det svarer til den måde, bestyrelsesmedlemmerne udpeges til de danske TV2-regioner og er på alle måder tæt på en ideel model for maximal politisk uafhængighed. Forskellen på Danmark og Balkan har hidtil været, at på Balkan har de politiske partier insisteret på at politisere og stemme om præcist hvilke nominerede kandidater, der endeligt skulle i bestyrelserne. (Se "Elections of Board and the GD of the public broadcasters in Western Balkans. Elections to the Regulatory Bodies in Western Balkans, 2016" ). I Danmark har man tværtimod undladt politiske at blande sig I valget.

  Det er klart, at fremtidens public service-model I Danmark kan og skal undergå forandringer. Med den diskussion, vi har været vidne til det sidste år eller to, er har jeg en berettiget frygt for, forandringerne ikke vil medvirke til at fremme mediernes politiske og økonomiske uafhængighed, men tvært imod risikerer at tøjle public service medierne, sådan som vi allerede ser det i en række af de nye og kommende medlemslande af EU. Her må vi alle råbe vagt i gevær.

 • Anmeld

  Farmor

  Du , m.fl. er farveblind Preben Skjøth. ;-)

  Der er kommet ret så mange flere blå journalister fra DR i Folketinget end fra S.
  Nææhh....DF er sure over DR afslører de borgerliges mangel på engagement i opbygningen af Velfærden, og især de borgerliges krigsliderlighed i 1864 faldt dem for brystet.

  Nu er de på hævntogt!
  For som Paula skriver:
  " "Historien om Danmark" fik ganske flot, synes jeg, bundet kvindefrigørelse, besættelse, politik og arbejderkamp sammen. Ingen af temaerne blev udtømt, men blot berørt og perspektiveret i publikum selv.".
  Sådan er det!!

  Måske de borgerlige i stedet burde takke DR, fordi de undlod at fortælle om Konservatives begejstring for Hitler (KU med skrårem) og Venstres forlangende om afskaffelse af det sociale forlig i 30erne.

  LA DF har måske en SKJULT DAGSORDEN, de ønsker jo begge uafhængig Public Service afskaffet, og FOX NEWS-, Berlousconi - lignende TV ind ad bagdøren.
  DR bliver reduceret til at købe af kommercielle programmer, hvor pengestærke politikere kan købe sig til sendetid.
  Mere Alternativ Fakta. Fake News og manipulerende "oplysninger".
  Nej tak!!

 • Anmeld

  Steffen Rasmussen. · Pensionist.

  Paula Lorrain mod "herskersvinene".

  "Herskersvinet over DRs indhold"...., dette indlæg er jo et partsindlæg og et tydeligt ekko af, hvad der er mainstreem i DR. PL forholder sig ikke, eller snarere, ønsker slet ikke at forholde sig til de mange kritikpunkter fra både historikere og store dele af befolkningen, der har lydt over DRs udlægning af historieskrivningen.
  PL nærmest forsvarer DR mod "herskersvinene", læs politikerne. Her gør hun regning uden vært; politikerne har også her licensbetalerne i ryggen, og mange mener som dem.
  Men afskaf endelig licensen. Så kan DR gøre lige, hvad de vil; så skal jeg nemlig ikke undre mig over, hvad det er for et foretagende mine penge går til.

 • Anmeld

  Claus Sønderkøge · Økonom

  UEJ: "Vi var ikke venstreorienterede i DR - vi var velorienterede"

  Ja lad os komme af med licensen der er asocial. Præcis ligeså asocial som Momsen og punktafgifterne. Aldrig har jeg hørt borgerlige forsøge at plædere for et socialt rimeligt skattesystem som belaster de stærkeste skuldre. I stedet skalder man de mest lukrative lunser af til whisky-bæltet og håber ingen opdager noget. Og indtil videre har de jo haft held i sprøjten.

  Jeg synes alle de reaktionære der sædvanligvis ytrer sig her burde tænke over Uffe Ellemann-Jensen reaktion på den samme kritik for ca. 35 år siden. "Vi var ikke venstreorienterede i DR - vi var velorienterede".

 • Anmeld

  Ib Christensen · fhv. MEP & MF

  DR for folket

  Pressen kalde den fjerde statsmagt, og det er vigtigt at sikre den fjerde statsmagt uafhængighed af politiske og økonomiske interesser. De kommercielle medier er afhængige af økonomiske interesser (se bare på, hvem, der sidder i deres bestyrelser), og med stadigt stigende statsstøtte bliver de også i stigende grad afhængige af politiske interesser: De er alle som en ukritiske tilhængere af EU, og alle som en ukritiske tilhængere af "den nødvendige politik", som den føres af skiftende regeringer (officielt med forskellige farver).

  På den baggrund er det afgørende at sikre en institution, hvis styre varetages direkte af folket: DR`s bestyrelse bør vælges direkte af licensbetalerne eller skatteyderne (hvis man foretrækker en skattefinansieret model). Bestyrelsesmøderne skal være offentlige. DR skal ikke være medarbejdernes private foretagende, og på den anden side kan kun fuldstændig offentlighed og fjernelse af den politiske styring sikre medarbejdernes uafhængighed og arbejdsfrihed.

 • Anmeld

  ole rasmussen

  En upolitisk engageret journalistik. Tak

  DR er plumråddent. Hver dag bringer EB historier om forgyldte fratrædelsesordninger til chefer som ikke producerer vedkommende og seværdigt tv. Og så er der alt det vi aldrig hører noget om. Det er misbrug af andre folks penge. Hvis kravet er million lønninger, for at kun ansætte de rigtige medarbejdere, så har ledelsen et problem, for de leverer snart kun genudsendelser. Det er viden og engagement som betyder noget, og hvis det koster 4 millioner i årsløn til en medarbejder, eller 6 mio. på TV 2, så burde kvaliteten være derefter. Men nej, kvalitet eksisterer sjældent, og vi ser kun DR, hvis der ikke er andre muligheder, og det betyder vi kun sjældent bruger kanalen. Jeg opfatter ikke DR, som hverken rød eller blå eller upartisk eller midt i mellem, jeg opfatter DR som inkompetent. De leverer for det meste ligegyldige udsendelser som folk ikke kan bruge til noget. Jeg har derfor ikke set Danmarkshistorieudsendelserne, men jeg har læst at Søren Espersen brokker sig over alt muligt i serien. Den mand må være født i Åndens negative tegn, og hans kommentarer kan man ikke bruge til noget. Jeg kunne blive enig med Paula Larrain som er inde på noget. Vi har brug for et DR, et uafhængigt medie som kan levere nyheder, analyser og debat som vi kan forstå, og som ikke kun tænker i kroner og ører. En Krasnik, en Adam Holm som kunne bringe en frem i stolen, men de har forladt skuden.

 • Anmeld

  Peder Kruse

  Så går vi rundt om en hel kasse bajer...

  De røde vil ikke indrømme, at DR er politisk knokkelskæv. De blå vil ikke længere være med til at finansiere kampagnen. What's new ?

 • Anmeld

  hans preben pedersen · Vi Grønne EUer !!!

  HVAD SKULLE HITLER HAVE GJORT UDEN DEN TYSKE PRESSE ?

  Jeg kan godt forstå Søren E. og co, VI DANSKERE ER I BUND OG GRUND IKKE RACISTER , desværre er der mange der er faldet for racistisk propaganda men racismen
  og DF går svære år i møde , det er kun et spørgsmål
  om kort tid børn og unge svigter ikke deres VENNER.
  Der er mange demente i dag og 50 ? demente. Den højre bølge der florerer i europa i dag skal KUNSTEN OG HISTORIEN DEMME OP FOR !!!!!!!!!!! Venligst hp.

 • Anmeld

  Jack Jensen · EU modstander for ever

  Tvangsindlagt licens - nej

  Licensen skulle være en tilvalgsordning.

  Jeg er efterhånden godt træt af at se genudsendelse på genudsendelse på genudsendelse.

  Og en masse overfladiske journalister, som åbenbart tænker mere på at promovere sig selv end at lave nogle kvalitetsudsendelser.

  OBS indslagene varer ca. 5 minutter og er så poppede så det er til at kaste op over.

  Lad os få friheden til at vælge selv - om vi gider betale for den gang bras eller ej.
  - men det skal være en tilvalgsordning.

 • Anmeld

  Erik K. Møller

  Lad public service komme i udbud

  For mig er det underligt, at Danmark med blåt liberalt flertal i så mange år stadig holder fast i monopolet DR. Det er en rigtig god og gennemtænk idé, du kommer med. Definér hvad, det er, staten vil betale for og lad alle kunne byde på opgaverne. Vi har så mange seriøse medier, der vil kunne løfte opgaven, og med en udbudskonkurrence vil det nok også blive billigere. Resten må de, der ønsker at benytte ydelsen, selv betale.

 • Anmeld

  hans preben pedersen · Vi Grønne EUer !!!

  " HER ER DANMARKS RADIO FRA LONDON " !!!!!!!!!!!

  " MAN SKAL IKKE SMIDE GULD PÅ GADEN "
  Venligst hp.

 • Anmeld

  jens hald · Arkitekt

  Kæmpe slagside af ansatte med socialistiske sympatier.

  Når man betænker, at DR bruger omkring 10 millioner kroner OM DAGEN, er det en skandale, at der diskes op med omkring 70 % genudsendelser, og andre fordrejede udsendelser.

  Danmarks journalist Højskole har selv barslet med en undersøgelse, der viser at nærved 70 % af de journalister, der gennemgår skolen er venstre orienterede.

  Salige Erhardt Jacobsen havde for mange år siden fat i problemet "DR` røde lejesvende".

  Selv efter så mange år kan det ikke registreres nogen forbedring.

  Den eneste løsning er, at starte helt forfra og frasorterer alle de kendte trave heste.

 • Anmeld

  Peder Kruse

  Hvis bare ikke_

  _ journalisten følte en ekstra forpligtelse for at fortælle mig, hvad huan synes

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  ?Armslængdeprincit versus politisk topstyring?

  Paula Larrain. Godt indspart i debatten om det helt nødvendige armlængdeprincip. Fri os for politisk, central styring af vores medier.
  ....
  Ærligt talt, så var DR's "Historien om Danmark" ganske enkelt, roligt og sobert fortalt.
  Søren Espersens "journalist-kritiske", voldsomt verbale og truende, skriftlige "skideballe" kan man ikke bruge til meget andet end ingenting.
  I min optik har en ledende politiker sin fulde ret til at forholde sig sobert, klart og ærligt til problemstillinger mhp at søge bedre løsninger på problemer. Men ærligt talt, så burde SE have 'sovet på' sit skriv, inden han sendte det afsted !
  * Så havde han forhåbentligt efter armlængdeprincippet uden nedgørende og mistænkeliggørende udsagn sagligt argumenteret for, at DR's status efter hans opfattelse burde drøftes.*
  ....
  Fakta var jo, at modstandsbevægelserne i lokalsamfundene ganske upolitisk groede op omkring den tillid og den troværdighed, man turde give og vise hinanden.
  Min far og bedstefar var her på Sjælland dybt engagerede i organiseringen omkring våbennedkastning/distribuering samt hjælpen til jødernes, politiets og andre af nazisterne truede menneskers flugt til Sverige.
  Ved fredsslutningen havde alle givet hinanden ord på tavshed ud fra den meget bevidste overbevisning, at "nu skal vi leve sammen i byen". Derfor kunne jeg ikke som ung og voksen presse mange oplysninger ud af dem.
  ....
  Som voksen har jeg efter min fars død undersøgt tingene nærmere.
  De aktive var bl.a. købmanden, lægen, fiskeren, tandlægen, bageren, arbejdsmanden, svenden, håndværksmesteren, præsten, landmanden, togføreren, redderen, brandmanden, hotelejeren og buschaufføren. De repræsenterede et bredt politisk spektrum af mænd og kvinder, der turde og ville. I filmen "Hvidstensgruppen" fra Nordjylland vises grundlæggende nøjagtigt det samme ikke partipolitiske udgangspunkt
  *At efter-politisere æren for de mange frihedskæmperes samlede indsats er grundlæggende forkert og misvisende*

 • Anmeld

  Erik Pedersen

  Højre orienterdes angreb på DR

  Nu er vi endnu nogle der i 60 erne blev bevidstgjorte om, hvad disse fanatikkere vil med folkeoplysning med mere.
  EKS fra dansk tv i 60 erne,,,, der herskede dengang som nu ,krigstilstande i de afrikanske lande/områder der kæmpede og fortsat kæmper for friggørelsen af de HØJRE ORINTEREDES STØTTEDE diktature.
  MED OG VIA VORE SKATEBETALINGER SOM SKATTEBORGERE,,,som vi ikke alle er,,,,men disse er fritaget for DF forfølgelserne også.
  Og særlig et vist tilfælde rodfæstede sig for mig, som beviset på hvordan der manipuleres også til ensidig fordel for højre ekstremismens fastholdelse af diktatur styrende akkurat som de nuv. højre nationalistiske anklger dem fro venstre orienteringen ,dad e netop IKKE kan bestemme hvad dr skal sende og hvordan,efetr deres EGO ensidigeheder .
  Ved at et indslag fra en af disse beffrielse krige der foregik ,også sørme dengang i afrikas forskellige land/stamme områder. og det skete da VI KUN HAVDE DENNE KANAL I DANMARK.
  Og jeg var så heldig at svensk tv udsendelser var mulige at se,og hvor det svenske indslag viste sandheden i og for dette indslag ,med at den tilfangtagende blev myrdet,hvor DR kun viste ,,,det sådan at i opfatelsen/forståelsen af indslaget viste hans frelse ved forrædriet,om hans overlevese, ved at oplyse til de der var hans fangevogtere,og klippede udsendelsen på dette tidspunkt, hvor via forræderiet blev fortalt OG VIST ,, at han ville overleve via det,,,,mens svensk tv viste den fulde version med ,at han blev blæst/skudt ind under buskaset med maskingeværet. for fuld udblæsning.
  Så manipulationen skete også dengang bare iflg, de manglende kommentare ,for og til HØJREFLØJEN.
  Hvor BLA kons, og DANSK FOLKEBEDRAGS FORENINGS bestyrelses medlemmer er gået helt grasalt,,,med at det skal være deres "verdens opfattelser " vi alle så skulle og skal lide med,,,endda fulgt op af direkte trusler mod hele personalet osv,,,, jae hvilken gobbelsk adfærd..... Hvor samme d fere fuldstændigt udelader og endda priser de høje lønninger som SØREN ESPERSEN gør, det med og via hans nye "job" for og til udsugningen, af vi borgeres skattemidlers ensidige betalinger fra middel kalse og underklassen i DANMARK,somer udviklet yderliger via DANSK FOLKEBEDRAGS FORENING LEDELSE og medlmmer som betalere for disse.
  For og disse bedrag via lønningerne,aftrædelses godtgørelser, med meget meget mere,som han og andre borgerlige IKKE OPLYSER om .

  Jae hvilken bedragerisk adfærd som nu samme,som med MORTEN MESSERSMIDTS + ander df ere begår ,tadigvæk,,,,,senest med hans BELÆRING af befolkningen som den bedrager han er af samme system som OGSÅ er skatteyder financeret.
  JAE hænderne kommer dybere ned i lorten, via de anklager de alle med udtryk som rotterede osv af deres big mamma,, som relt og i virkelighedens verden ,, selv er´den absolutte største ROTTEREDE formand for ,,, i HELE Danmark er.

 • Anmeld

  Allan Gorm Larsen. · Pensionist.

  Politik og historik.

  Jeg husker tydeligt Erhard Jakobsens kritik af DR dengang i 70,erne.(Aktiv lytter og fjernseer forening)
  Jeg vil sige at hans kritik holder helt frem til i dag, hvor jeg har den opfattelse at mange af de ting, som bliver behandlet bliver mødt, både med udeladelser og manipulationer i forhold til hvad man kan finde i andre medier. TV2 lider af samme "sygdom".
  Jeg tror at det er ved at være på tide at gøre DR fri af licensmidler og indføre en slags abonnements ordning i lighed med TV2. Så vil det være muligt at registrere hvor stort behovet virkeligt er for DR.
  Jeg finder det urimeligt, bare fordi man besidder et TV apparat skal erlægge et større beløb til en bestemt TV station.
  Det kan, måske, også tænkes at DR der igennem vil blive mere omhyggelig med valget af temaer og tage bestik af, hvordan de skal forelægges.

 • Anmeld

  Erik Pedersen

  Erhard

  Erhard var jo den lå kimen til DF s folkebedrag , kan og finder sted.

  Med de berømte som DANSK FOLKEBEDRAGS FORENING virkeligt har efterlevet og lever efter.

  Med disse " vise" ord , som helt fritager for alt havd der bare ligner at tage ansvar som demokratiet har som et sine formål. AT EFTRELEVE

  Men hverken df og især blå partiet,som gør alt havf de kan for at undgå ansvaret for og AF deres gerninger mm

  Og ordene var såmænd disse af og fra Erhard ,hvis nu sørme der er nogle der SØRME har glemt dem også

  MIG ::: JEG HAR ALDRIG SAGT NOGET;;;; HVAD VAR DET JEG SAGDE ????

  Sådan undgås alt ansvar, sålænge politikkere mfl benytter dem så flittigt,eller lever efter disse " VISE " ord.

 • Anmeld

  Peder Kruse

  Signe

  Jeg siger, jeg vil ikke sige "Hvad sagde jeg(Det har jeg aldrig sagt)", for det er meget intetsigende

 • Anmeld

  Erik Pedersen

  Netop

  Netop, , hvor har dansk folkebedrags forenings ledelse taget noget som helst ansvar 😝og selv beviser hvor intet sigende både de manglen politiske formål og ideologi for andet end egne berigelser på fællesskabets bekostninger uden selv at medvirke overhovedet end med de helt bevidste udvalgte "skræk, foragelser,at hadet med alt og alle" 😌 fremmede, fremtiden samt al anden former af liv og vaner, som er "anderledes", af vore fælles vane tænkningen helt uden nye inspirationer uanset art og virke endda selv dé der kan forbedre vore. For Nægtes af den tomhed som bliver udbredt som bla MORTEN MESSERSMIDT, både forsætter og har forsøgt sig med, med fuld opbakning indtil anklagerne begyndte men hvor "rotten havde beskyttet sig selv mod netop bagholdsangreb fra de andre rotter i rottereden
  Og derfor havde forsynet sig med samme beskyttelse, som de forsøgte at anvende mod ham.
  Men mod de anklager der blev fremvist af vort fællesskab havde han kun manipuleringer om hans egen verden skulle være mere magtfuld end EU s og fællesskabet som EU udgør og er.
  Og som det både viser nuv via anklagerne og også at de fælles udpegede både personer og organisering af at bekæmpe disse egoers hærgen i og med de friheder som er båret af tilliden, som demokratisk adfærd, og som bla både dansk folkebedrags forenings ledelse og medlemmer ikke har eller besidder ønsket om at efterleve ved at både respektere fælles og demokratiet i fællesskab som gældende for alle der lever og er samt ønsker og arbejder for at efterleve og leve via de demokratiske normer som bla omfatter ligheden for lovene som gældende for alle uden undtagelser overhovedet.
  Selv for dansk folkebedrags forenings formål og medlemmerne INKL ledelsen. Ikke vil.

 • Anmeld

  Allan Gorm Larsen. · Pensionist.

  DR?!.

  Ja, EP, dit sidste indlæg har, ganske vidst ikke meget med temaet at gøre, men det kan da være "ganske underholdende" at læse, så bliv bare ved med det, det holder da beskæftigelsen ved lige.
  Du skal se, Morten Messerschmidt skal såmænd nok klare, også dette.

Mette Frederiksen vil tage

Mette Frederiksen vil tage "en snak" med presset kulturliv

INVITATION: Statsminister Mette Frederiksen vil sammen med kulturministeren invitere kulturlivet til en snak om, hvordan åndslivet kan sikres i denne tid. Meldingen kommer, mens Joy Mogensen er i stærk modvind og stadig mangler at lande en hjælpepakke til kulturinstitutionerne.