Om  
Pelle Dragsted

Pelle Dragsted modtager N.F.S. Grundtvigs Pris

Pelle Dragsted er blevet tildelt N.F.S. Grundtvigs Pris for sin bog Nordisk Socialisme. I bogen giver Dragsted et bud på, hvordan man kan skabe et mere lige samfund og en mere demokratisk økonomi.

Frederikke Hult Duvier

Pelle Dragsted er dette års modtager af N.F.S. Grundtvigs-Prisen, som han modtager for sin bog Nordisk Socialisme, der udkom 1. maj i år på Arbejdernes Internationale Kampdag.

Det oplyser Grundtvigsk Forum i en pressemeddelelse.

I sin bog, Nordisk Socialisme, sætter Dragsted fokus på, hvordan man kan skabe et mere lige samfund og en mere demokratisk økonomi. Dragsted plæderer i bogen for, at forandring er mulig.

I bogen stiller Dragsted desuden spørgsmålstegn ved kapitalismens logik, og hvordan venstrefløjen kan forme en bæredygtig socialisme

Dragsted modtager prisen for hans bog, der har fokus på lighed i samfundet:

”Dette års modtager af N.F.S. Grundtvig-prisen peger på, at den måde, vi har indrettet vores økonomi, vores ejerforhold, vores arbejdsmarked, arbejdspladser, vores forbrug og vores informationsteknologi hverken bygger på lighed eller skaber lighed. Her er det ikke ét menneske, én stemme – og uligheden er på flere af disse områder stigende,” fortæller leder af Grundtvig-Akademiet, Ingrid Ank.

Dragsted er beæret over, at modtage prisen:

”Det er en kæmpe ære at modtage Grundtvig-prisen. I mit arbejde med min bog Nordisk Socialisme blev det endnu mere klart for mig, hvilken betydningsfuld rolle Grundtvig og de grundtvigske idéer om myndiggørelse og selvbestemmelse har spillet for det danske samfund og også dansk økonomi gennem andelsbevægelsen,” fortæller Pelle Dragsted.

N.F.S Grundtvig-Prisen uddeles hvert år til en person, der enten har sat fokus på sit kendskab til Grundtvig, eller på anden måde formidler det grundtvigske menneskesyn i det moderne samfund. Modtageren af hædersprisen anerkendes samtidig med 25.000 kroner.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pelle Dragsted

Politisk ordfører, MF (EL)
BA i historie (Københavns Uni. 2001), master i retorik og formidling (Aarhus Uni. 2016)

0:000:00